Auringonsuojakalvot

Tehokas työympäristö auringonsuojakalvolla

www.makerspoint.fi

 

Auringonsäteet nostavat kiinteistön lämpökuormaa kesällä jopa 60 prosenttia. Ikkunaan asennettava auringonsuojakalvo parantaa yleistä viihtyvyyttä ja energiatehokkuutta ilmastoinnin tarvetta vähentämällä.

Paino- ja mainostalo MakersPoint Oy on valtuutettu 3M-ikkunakalvojen jälleenmyyjä Turun seudulla. Yrityksen valikoimiin kuuluvat 3M-auringonsuojakalvot vähentävät huomattavasti auringon heijastumista ja lämpösäteilyn imeytymistä ikkunalasiin pitäen rakennuksen sisälämpötilan miellyttävänä myös kuumalla säällä. Kalvo tarjoaa lähes 100-prosenttisen suojan haitallisia UV-säteitä vastaan ja vähentää siten myös terveyshaittoja sekä huonekalujen haalistumista suorassa auringonpaisteessa.

Auringonvalon hyvät puolet ilman haittoja

Luonnonvalon pääsy toimistorakennukseen parantaa työntekijöiden pirteystasoa ja tuottavuutta, mutta suora auringonpaiste tuo mukanaan myös huonoja puolia. Tunkkaisessa ja kuumassa toimistossa työskentely on entistä raskaampaa, ja tietokoneen näyttöön heijastuvat auringonsäteet rasittavat silmiä. Ikkunaan asennettava monikerrosrakenteinen aurinkosuojakalvo estää tehokkaasti auringonsäteiden läpipääsyä auttaen samalla pitämään rakennuksen sisälämpötilan miellyttävänä paitsi kesäkuumalla, myös talvipakkasten koittaessa. Ainutlaatuisten teknisten ominaisuuksiensa ansiosta kalvo säästää energiakustannuksia vähentämällä ilmastoinnin tarvetta kesällä ja pienentämällä vastaavasti talvikauden lämmityskuluja. Metalliton kalvo ei myöskään häiritse matkapuhelinten kuuluvuutta rakennusten sisätiloissa.

Referenssikohteet puhuvat puolestaan

Ikkunaan asennettava auringonsuojakalvo ei vaikuta rakennuksen ulkonäköön, minkä ansiosta sitä on hyödynnetty monissa suojelluissa rakennuksissa. Näin on tehty myös Turun keskustassa sijaitsevassa Scandic Hotel Plazassa. Arkkitehti Erik Bryggmanin 1920-luvulla suunnittelemassa rakennuksessa hotellihuoneiden sisälämpötilat nousivat kesällä lähes sietämättömiksi. Ympäristötyöhön panostavalle Scandic-ketjulle auringonsuojakalvot toivat täydellisen ratkaisun. Vaivaton asennus onnistui hotellivieraita häiritsemättä, ja asukkaiden valitukset kuumuudesta loppuivat kuin seinään.

Valmistajan takuu takaa pitkän käyttöiän

3M-auringonsuojakalvot on suunniteltu kestämään käytössä vuosia, ja valmistaja tarjoaakin tuotteilleen jopa yli 10 vuoden takuun sekä auringonsuojaominaisuuksille että kalvon kuplimista, kuoriutumista ja halkeilua vastaan. Useimmissa kohteissa kalvot kestävät reilusti yli takuuajan. Auringonsuojakalvojen lisäksi MakersPoint Oy:n valikoimiin kuuluvat ikkunoita tehokkaasti eristävät Thinsulate-energiakalvot, ilkivallan aiheuttamilta vahingoilta lasipinnat turvassa pitävät suojakalvot sekä henkilö- ja omaisuusvahingoilta suojaavat turvakalvot, jotka estävät lasinsirpaleiden leviämisen sisätiloihin ikkunan rikkoutuessa sekä hidastavat ulkopuolisen tunkeutumista kiinteistöön murtoyrityksen yhteydessä.