telä-Suomen Erikoispuhdistuksella puhdistetaan lähes mitä vain.

Puhdistukset kellareista kattoon

www.torbopuhallus.com

 

Etelä-Suomen Erikoispuhdistuksella puhdistetaan lähes mitä vain. Vaihtoehtoja riittää, koska yrityksen tarjonnasta löytyy puhdistuspalveluita moniin eri tarpeisiin.

Ei ole olemassa kohdetta, jota Etelä-Suomen Erikoispuhdistus ei huolisi hoidettavakseen, kunhan tarvittavat välineistöt vain ovat saatavilla työstettävään kohteeseen. Puhdistusyrityksen toimitusjohtaja Harri Jutila kertoo, että heidän toimialueensa ylettyy aina kellareista kattoihin saakka.

– Pääpalveluitamme ovat kuitenkin Torbo-laitteistolla tehtävät märkähiekkapuhallukset, kuivajää- ja höyrypuhdistukset, korkeapainepesut ja tietyt erikoispuhdistukset. Uusimpina palveluina tarjoamme asbesti- ja homepurkuja ja muita pölyttömiä purkuja.

Etelä-Suomen Erikoispuhdistuksen päätoimipaikkana on Forssa, mutta suurin osa töistä tehdään pääkaupunkiseudulla, sekä Turun ja Tampereen alueilla. Asiakkaita ovat ennen kaikkea rakennusliikkeet pienistä yrityksistä pörssiyrityksiin, sekä teollisuus.

– Toimeksiantoja riittää sekä yksityiseltä että julkiselta puolelta. Koemme, että

isännöintiyritykset voisivat olla meille jatkossa myös potentiaalinen asiakasryhmä, jos he näkisivät puhdistuspalveluiden tarpeen vahvemmin, Jutila toteaa.

Puhdistukset kohteen mukaan

Etelä-Suomen Erikoispuhdistus vastaa asiakkaiden tarpeisiin ympäri vuoden, vaikka kiireisin sesonki on keväästä syksyyn. Jutilan mukaan toimeksiannot vaihtelevat aina pienistä seinäpuhdistuksista vanhojen arvoasuntojen puhdistukseen.

Minkälaisia puhdistusmenetelmiä Etelä-Suomen Erikoispuhdistus sitten tarjoaa asiakkailleen?

– Märkähiekkapuhallus on hiekkapuhallusta, jossa on hieman vettä mukana, jolloin pölyongelma pienenee. Kohteena tyypillinen esimerkki on kerrostalossa tehtävä julkisivu-tai parvekeremontti, jossa me huolehdimme maalin, vanhan rappauksen ja muun sellaisen poistosta.

Kuivajääpuhdistus on puhdistusmenetelmien uusin hitti. Siinä käytettävä hiilihappojää hajoaa ilmaan, jolloinka se ei jätä sotkua osuessaan kohteseen ja on näin ollen myös jätteetöntä. Kuivajää sopii muun muassa herkkiin kohteisiin, joissa ei saa käyttää vettä lainkaan. Jutilan oma suosikki on höyrypuhdistus, joka on edullista ja  yllättävän tehokasta sekä aiheuttaa vain hyvin pientä häiriötä työkohteen lähellä oleville. Höyrypuhdistuksella vanhoista arvokohteista lähtee hellävaraisesti jopa vuosisadan ajan seinissä ollut lika.

Erityisosaamisena erikoispuhdistukset

Perinteisimpien puhdistusten lisäksi yrityksen tarjontaan kuuluvat yrityksen nimen mukaisesti erikoispuhdistukset, jotka määritellään ongelmakohtaisesti.  Puhdistusratkaisut voivat olla kemiallisia tai mekaanisia, harjauksia tai pesuja.

– Tämän lisäksi teemme asbestipurkuja eli pölyttömiä purkuja. Homeen purku tehdään pitkälti samalla tavoin kuin asbestipurku eli ideana on, että tila on alipaineistettu, jolloin saamme hallittua homeen leviämisen, Jutila kertoo.

Etelä-Suomen Erikoispuhdistus on tehnyt puhdistuksia myös historiallisiin kohteisiin, jotka ovat Jutilan mieleen, koska miehellä on erityinen kiinnostus entisöintiin. Tällaisia kohteita ovat olleet muun muassa Helsingin arvokiinteistöt ja Suomenlinnan alueen rakennukset.

– Vahvuutenamme näen tietotaidon ja monipuolisuuden, mutta ohjaan asiakkaan aina oikeaan paikkaan, jos huomaan ettei tämä ei ole minun juttuni. Itse koitan olla huippuhyvä juuri niissä palveluissa, joita teen tällä hetkellä.