Maanrakennus J. Jönkkäri on maanrakennuksen asiantuntijayritys, jossa tietotaito on siirtynyt isältä pojille.

Koko perhe kuokkakauhan varressa

Maanrakennus J. Jönkkäri on maanrakennuksen asiantuntijayritys.www.jonkkari.fi

 

Maanrakennus J. Jönkkäri on maanrakennuksen asiantuntijayritys, jossa tietotaito on siirtynyt isältä pojille. Yrityksessä tiedetään, että ammattilaisen tarvitsee käydä työmaalla vain yhden kerran.

Kankaanpääläinen Maanrakennus J. Jönkkäri on perheyritys sanan varsinaisessa merkityksessä. Yrityksen laittoi alkujaan alulle vuonna 1954 Kauko Jönkkäri, jonka ensimmäiset toimeksiannot olivat metsäojituksien parissa.  Jönkkärin poika ja nykyinen toimitusjohtaja Jyrki Jönkkäri seuraili isänsä töitä innokkaana, ja hiekkalaatikon lapio vaihtuikin myöhemmin luontaisesti kuokkakauhaan. Yrityksen toiminnassa hääräilevät myös Jyrkin veljet ja kummipojat. Maanrakennus J. Jönkkäri toimii tänä päivänä siellä missä asiakkaatkin, joita ovat ensisijaisesti kunnat ja kaupungit, joten työmaita voi olla ympäri Suomen.

– Pääasiassa toimimme kunnallistekniikan parissa eli teemme sekä saneerausta että uudelleen rakentamista tienpohjiin, vesijohtoihin ja viemäröinteihin. Suomessa esimerkiksi viemäröinnit ovat pitkälti sodan ajoilta, ja kunnostamme niistä huonokuntoisimpia, Jönkkäri kertoo.

J. Jönkkäri tarjoaa talonpohjien tekoa ja pelto- ja metsäojituksia, mutta yritykseltä saa tarvittaessa myös kokonaisvaltaisen ratkaisun aina suunnittelusta asiakkaiden omiin tarpeisiin. Jönkkäri itse kertoo pitävänsä erityisesti maanrakennuksesta, koska se vaatii suunnitelmallisuutta, joka tulee vain pitkän kokemuksen kautta.

– Me olemme yleensä ensimmäiset, jotka ovat rakennustyömaalla. Tällöin työmaata täytyy osata lukea ja minkälaisessa järjestyksessä siellä eri osapuolet tulevat toteuttamaan töitänsä. Olemme aikaansaavia ja oma-aloitteisia tekijöitä, ja meidät palkkaamalla tietää, ettei työmaalla tarvitse enää toista kertaa käydä maanrakennustöissä.