Teräsosa Oy tuo maahan ja toimittaa laadukkaita pihanhoitokoneita, työkaluja sekä varaosia jälleenmyyjille ympäri Suomen.

Kaikki tarvittava puutarhanhoitoon

Teräosa Oy on kotimainen puutarha-alan, joka tuo maahan ja toimittaa laadukkaita pihanhoitokoneita, työkaluja sekä varaosia jälleenmyyjille ympäri Suomen.

Teräosa Oy:n mittava tuotevalikoima ei rajoitu ainoastaan kesäkauteen.

– Meillä sesonki alkaa jo helmikuun alussa. Puutarhamyymälöiden on saatava tuotteet esille hyvissä ajoin ennen kasvukauden alkua, avaa myynnin parissa työskentelevä Teemu Pajula.

Enää ei ulkovarastoa tarvitse täyttää erillisillä leikkureilla, lingoilla ja lehtipuhaltimilla, vaan yksi laite kantaa läpi koko vuoden.

– Moniin laitteisiin voidaan tänä päivänä lisätä erilaisia lisäosia, kuten lumilinkoja ja -levyjä, peräkärryjä, hiekoitinlaitteita, lehtisilppureita, puhaltimia ja keräyspusseja. Vaihtoehtoja on yhtä paljon kuin on erilaisia tarpeitakin.

”Taksilla Tampereelta asti”

Pajulan mukaan pihoihin panostetaan sekä ajallisesti että rahallisesti huomattavasti enemmän kuin ennen. Toiset suunnittelevat ja rakentavat pihansa itse, kun taas toiset luottavat ammattilaisen apuun. Teräosa Oy palvelee molempia asiakasryhmiä.

– Meidän asiakkaitamme ovat sekä yksityiset että yritykset, tosin valikoima asiakasryhmien välillä vaihtelee paljonkin. Yrityksille suunnatut laitteet ovat kotitalouksien koneita huomattavasti järeämmät. Puutarhamyymälät palvelevat normaalisti vain yhtä kohderyhmää kerrallaan, mutta meiltä saa kaiken tarvittavan, hän selvittää.

Ruohoaika on sesongeista selvästi kiireisin. Varaosia ja laitteita on oltava varastossa riittävästi, sillä kun akuutti tarve iskee, tuote on saatava heti.

– Kaarinassa sijaitsevalle varastolle on parhaimmillaan tultu taksilla Tampereelta asti, kun varaosaa ei ollut hyllyssä missään muualla, Pajula muistelee.

Kaunis piha pienellä vaivalla

Pajula suositteleekin harkitsemaan jo laitetta hankkiessa, mitä lisä- ja varaosia siihen on saatavilla. Vaikka konetta olisi ostamassa kesäkäyttöön, on hyvä miettiä etukäteen, voisiko siitä olla hyötyä myös syksyllä lehtien pudotessa tai talvella lumenluonnissa.

– Varaosien saatavuus on tärkeää, sillä kaikki koneet kuluvat käytössä ja vikoja syntyy. Jos laite hajoaa, meillä on oltava kattava valikoima huoltovaraosia. Jos kone on vanha ja korjauskelvoton, meiltä saa uuden laitteen, jolle varaosien saatavuus on taattu.

Pajulan mukaan tämän päivän pihatrendi on helppohoitoisuus. Vaikka monelle puutarhanhoito on yhä rakas harrastus, jolle ollaan valmiita uhraamaan aikaa, toiset haluavat käyttää puutarhanhoidossa säästetyn ajan muihin harrastuksiin.

– Laadukkailla laitteilla pihan saa pysymään kauniina ja hoidettuna hyvin pienellä vaivalla. Toimittajaverkostoomme kuuluu maailman johtavia puutarha-alan laitevalmistajia, jotka tuovat jatkuvasti markkinoille uusia ratkaisuja.

Anna robotin ahertaa

Nykytekniikan ansiosta hyvin hoidettu piha syntyy parhaimmillaan sormea nostamatta. Maahan voidaan kaivaa rajakaapelit, jotka määrittävät tontin rajat. Automatisoitu robottileikkuri tunnistaa leikattavan alueen rajakaapeleiden ansiosta ja ahertaa pihamaalla vaikka läpi vuorokauden. Akun ollessa tyhjä se ohjautuu automaattisesti latausasemalle lataamaan itsensä.

– Nurmikonleikkuusta saa tehtyä myös hauskan pelin asentamalla älylaitteeseen sopivan sovelluksen, jolla robottia voi itse halutessaan ohjata, Pajula vinkkaa.