Vuodesta 1983 Loimaalla toiminut IV-Pelti Luuri Oy toteuttaa rakennuspelti- ja ilmastointitöitä sekä alueen yritys- että yksityisasiakkaille.

IV-Pelti Luuri porskuttaa eteenpäin haasteista huolimatta

www.ilmastointijapelti.fiIV_PELTI_LUURI_160

 

IV-Pelti Luuria ovat työllistäneet viime aikoina isot koulutyömaat ja Turun Kaupunginteatterin peruskorjaus. Tämän lisäksi pitkän linjan yrittäjä on ehtinyt tarkkailla työn ohessa myös alan laajempia kehityskulkuja.

Vuodesta 1983 Loimaalla toiminut IV-Pelti Luuri Oy toteuttaa rakennuspelti- ja ilmastointitöitä sekä alueen yritys- että yksityisasiakkaille. Vuosien saatossa yritys on ehtinyt työskennellä niin kirkon katoilla kuin kouluissakin. Viimeisin iso työmaa oli Turun normaalikoulu, jonka pelti- ja ilmastointityöt valmistuivat syksyllä.

– Olemme mielellämme mukana hieman isommissa kohteissa, joissa voimme työskennellä pidemmän aikaa, yrittäjä Jorma Luuri kertoo.

IV-Pelti Luuri Oy on tehnyt paljon aliurakointia myös isommille firmoille kuten Skanskalle ja Hartelalle. Kestävän yhteistyön salaisuus piilee hyvin hoidetuissa hommissa.

– Meillä on valtava tietotaito vuosien varrelta, pysymme aikatauluissa, olemme joustavia ja tulemme hyvin toimeen tilaajan edustajien kanssa, luettelee Luuri yrityksensä vahvuuksia, joita myös yhteistyökumppanit arvostavat.

Turun Kaupunginteatteri työllistää kuparitöillä

IV-Pelti Luuri Oy:n miehiä työskentelee parhaillaan Turun Kaupunginteatterin peruskorjauksen parissa niin ikään Skanskan aliurakoitsijoina.

– Olemme tehneet teatterin kuparisia julkisivuja ja listatöitä, myöhemmin hoidamme sisätiloissa myös näyttämöverhojen kiskotuksia, Luuri kertoo. Parhaimmillaan yrityksen työntekijöitä on ollut työmaalla jopa kymmenen yhtä aikaa.

– Olemme kyenneet lisäämään työmaalle porukkaa aina tarpeen mukaan, mikä on varmasti myös yksi tärkeimmistä kilpailueduistamme, Luuri pohtii.

Kaupunginteatterin kaltaisilla isoilla työmailla asioista päättää yleensä moni eri taho, mikä tuo omat lisähaasteensa aikataulutukseen ja tiedonkulkuun. Varsinaisen töiden osalta ei Luurin mukaan ole kuitenkaan jouduttu kohtaamaan sen suurempia yllätyksiä. 4000 kiloa kuparia vaativa kohde on Museoviraston suojelun alainen, mutta IV-Pelti Luurilla on kokemusta vastaavanlaisista työmaista myös entuudestaan.

Ala on uusien haasteiden edessä

Ilmastointi- ja peltityöt kulkevat rakennuksilla usein käsi kädessä, mutta Luurin mukaan nykyään tilanne on yhä useammin se, että molemmista pyydetään erillinen urakka. Ala on muuttunut ajan saatossa muillakin tavoin, eikä välttämättä pelkästään parempaan suuntaan.

– Oma mielipiteeni on, että taloista on tehty liian tiiviitä enkä ole aivan varma nykyisten nollaenergiatalojen hyödyllisyydestäkään, Luuri pohtii.

– Ilmastointia pidetään usein syyllisenä erilaisiin ongelmiin, vaikka todellisuudessa se on pelastus. Kaikkein paras tilanne on, kun rakennus on alta auki ja siellä on hyvät tuulettimet.

IV-Pelti Luurin aloittaessa toimintansa 1980-luvun alussa Loimaalle perustettiin samaan aikaan myös monia muita saman alan yrityksiä. Harva niistä on kuitenkaan enää pystyssä.

– Yrityksille on ollut vaikea saada jatkajia eikä alasta kiinnostuneita nuoria oikein tahdo löytyä. Virolaiset peltisepät puolestaan ovat perustaneet pääkaupunkiseudulle paljon omia yrityksiä, Luuri kertoo.

IV-Pelti Luuri Oy:n tulevaisuus on kuitenkin siltä osin taattu, että uutena toimitusjohtajana aloitti viisi vuotta sitten yrittäjän oma poika Teemu Luuri.