Ensi vuonna 30-vuotta täyttävä Launossähkö Oy on vuosien varrella tehnyt monipuolisesti erilaisia sähköurakointitöitä.

Monipuolinen sähköurakoitsija

www.launossahko.fiLAUNOSSAHKO_160

 

Mikä on lähes 30-vuotiaan yrityksen menestyksen salaisuus? Laatu ja luotettavuus, monipuolisuus sekä ajan hermolla pysyminen.

Ensi vuonna 30-vuotta täyttävä Launossähkö Oy on vuosien varrella tehnyt monipuolisesti erilaisia sähköurakointitöitä. 1990-luvun laman jälkeen yritys joutui siirtämään painopistettä uudisrakentamisesta korjausrakentamiseen, ja nyt yritystä työllistävät kaiken laajuiset sähköurakat. Oli kyseessä sitten pistorasian vaihto tai linjasaneeraus, yritys tekee työt laadulla ja avaimet käteen -tyylillä.

Merkittäviä referenssejä

Parhaillaan yritys urakoi Hyvinkään vanhaa kenkätehdas Renttoa, jossa sijaitsevat nykyisin muun muassa Hyvinkään sosiaalipalvelut sekä keskushammashoitola. Vaikka paljon pyritään säilyttämäänkin, kohde toteutetaan pääasiassa uudisrakentamisena.

− Rakennuksessa on paljon ehjää, joten pyrimme säilyttämään sen mikä on järkevää. Meille annettiin suuntaa antavat suunnitelmat, mutta niitä on tehty myös projektin edetessä. Rakennus on toiminnassa, mikä asettaa meille haasteita suunnitteluun sekä toteuttamiseen, kertovat yrityksen toimitusjohtaja Esa Eiristö, projektinjohtaja Joni Ventola sekä tekninen johtaja Juha Nummi.

Yrityksellä on kokemusta myös koulujen saneerauksista. 1950-luvulla rakennetun Launosten koulun saneeraus Lopella piti sisällään sekä sähkösuunnittelun että itse urakoinnin.

− Se oli noin vuoden mittainen projekti, kun koulu urakoitiin runkoa myöten uusiksi. Projekti yhdisteli sekä saneerausta että uudisrakentamista, Nummi kertoo.

Seuraavana kouluihin liittyvänä projektina on vuorossa jo käynnistynyt Lopen Koulukeskuksen valaistusremontti.

Etua ennakoimalla

Kokenut sähköalan ammattilainen on nähnyt vuosien varrella monenlaisia kohteita. Eiristö, Ventola ja Nummi kannustavat ihmisiä seuraamaan sähkölaitteiden toimintaa ja kuntoa, sillä hajoamispisteeseen päästessään laitteet voivat aiheuttaa suurta tuhoa ja kustannukset nousevat.

− Taloyhtiöissä ennakoidaan näitä jo hyvin. Mekin teemme heille paljon kuntotarkastuksia. Yksityisillä sen sijaan olisi tässä parantamisen varaa. Toki tässäkin asiakasryhmässä osa on hyvissä ajoin hereillä, Eiristö, Ventola ja Nummi huomauttavat.

Tervetuloa myymälään!

Vaikka rakentamisen tulevaisuus näyttää lupaavalta, Eiristö toppuuttelee innostumasta vielä liikaa. Hän toivoo, että rakentamisen elpyminen on tervehenkistä.

− Alan vilkastuminen on hyvästä, mutta toivottavasti siinä ei tule piikkiä. Silloin hinnat ja aikataulut karkaavat käsistä, Eiristö pelkää.

Koska alan muutosvauhti uusien tuotteiden ja tekniikoiden saralla on kova, Launossähkö Oy:n tärkein tulevaisuuden tavoite on pysyä ajan hermolla. Muutoksen tuulet puhaltavat kuitenkin myös yrityksen omassa toiminnassa, sillä viime aikoina Launnossähkö Oy on panostanut Riihimäellä sijaitsevaan myymäläänsä, josta löytyy kattava valikoima sähkötarvikkeita. Kolmikko toivottaa lukijat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan myymälään ja sen valikoimaan.