Kaihdin ja Kehys Oy:n ydinalue sijaitsee Uudellamaalla Hämeenlinnan ja Helsingin välimaastossa.

Mittatilauksia ja ideointia

Riihimäkeläinen Kaihdin ja Kehys Oy on ehtinyt jo yli 30 vuoden kunnioitettavaan ikään. Yrittäjäpariskunta Veijo ja Marja Koiviston luotsaaman yrityksen tuotevalikoima on laajentunut vuosien saatossa kuin pullataikina kaihtimista ja markiiseista kiskoihin ja kehyksiin sitä mukaa, kun alalle on tullut uutta.

– Meidän alalla on tietysti tärkeää pysyä ajan hermoilla. Tuotteet menevät koko ajan teknisempään suuntaan. Muun muassa kaukosäätimillä tai vaikkapa puhelimien avulla ohjattavat tekniset kaihtimet ovat täysin arkipäivää, toteaa Marja Koivisto.

Vaikka Kaihdin ja Kehys Oy:n ydinalue sijaitseekin käytännössä Uudellamaalla Hämeenlinnan ja Helsingin välimaastossa, niin joskus Koivistojen mukaan projekteja riittää Lappiakin myöden.

– Tälläkin hetkellä tilauksia on Espoosta Leville saakka. Puskaradion kautta tapahtuva markkinointi tarjoaa meille paljon töitä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, mutta joskus vähän kauempaakin, Veijo Koivisto selventää.

Tämän hetken suurimpia myyntituotteita ovat muun muassa galleriakiskot, joita käytetään varsinkin vuokrakohteissa taulujen kiinnitykseen. Näiden lisäksi erilaiset lasitettuja huoneita ja parvekkeita varten asennettava screen-kaihtimet ja -verhot, joilla pienennetään jäähdytyksen vaatimaa energiantarvetta, ovat hyvin suosittuja.

– Kasvavien ikkunapinta-alojen johdosta jäähdytyksen tarvitsema energiamäärä lisääntyy. Lämmitys on kyllä kallista, mutta jäähdytys se vasta maksaa. Selvää säästöä syntyy, kun optimaalisesti ikkunan ulkopuolelle asennettavilla kaihtimilla asunnon sisäinen lämpötila saadaan kuumaan aikaan alennettua parhaassa tapauksessa jopa useilla asteilla, Veijo Koivisto kertoo.