Jussi Oksasen mukaan rekrytointi on järkevää siirtää sitä ammatikseen tekevän firman vastuulle.

Henkilöstövuokraus palvelee sekä työn­antajaa että -tekijää

JOBSERVICES_160www.jobservices.fi

 

Henkilöstövuokrauksen käyttö kasvaa koko ajan ja etenkin projektiluontoisella rakennusalalla se onkin usein ainoa järkevä tapa hankkia tarvittavaa työvoimaa.

Kun esimerkiksi pienelle, vain rajallisesti verkostoituneelle rakennusliikkeelle tulee tarve löytää uusi työntekijä, ei tehtävästä välttämättä selviä omin avuin. Hyvän ilmoituksen laadinta, haastattelut ja parhaan mahdollisen työntekijän valinta sitovat paljon yrityksen aikaa, joten usein rekrytointi onkin järkevämpää siirtää sitä ammatikseen tekevän firman vastuulle.

Eri aloille henkilöstöä välittävän Job Services Oy:n Turun aluejohtaja Juha Oksasen mukaan sama pätee myös työntekijöihin.

– Rakennusalallekaan ei enää mennä kysymällä hommia suoraan työmaalta. Kaltaisemme henkilöstövuokrausfirma on siksi hyvä vaihtoehto myös työntekijälle, hän sanoo.

Työelämän Tinder

Job Services Oy:n väellä on silmää yhdistää keskenään parhaiten matchaavat työnantaja ja -tekijä – jonkinlaisesta työelämän Tinderistäkin voisi siis leikkimielisesti tässä tapauksessa puhua. Todellisuudessa homma vaatii kuitenkin pitkää kokemusta ja laajoja kontakteja.

– Olemme toimineet rakennusalalla jo niin pitkään, että väitämme jo tietävämme minkä tyyppisiä työntekijöitä asiakkaat etsivät. Koska myös jokainen työntekijä on oma persoonansa, tulee meidän tehtäväksemme yhdistää keskenään parhaiten sopivat mestarit ja alaiset. Se juuri tekee hommasta niin mielenkiintoista, toimialajohtaja Jussi Lammiranta kertoo.

Rakennusalallekaan ei enää mennä kysymällä hommia suoraan työmaalta. Kaltaisemme henkilöstövuokrausfirma on siksi hyvä vaihtoehto myös työntekijälle

Henkilöstövuokrausfirman avulla löytyy myös sellaisia osaavia tekijöitä, jotka eivät välttämättä olisi tarttuneet haaviin yrityksen omassa rekryssä.

– Me emme käy läpi pelkästään CV-pinoja, vaan haastattelemme valtavan määrän ihmisiä. Usein parhaat työntekijät löytyvätkin juuri tällä tavoin, näkemällä ja kuulemalla, ikään kuin mustina hevosina, Oksanen ja Lammiranta tietävät.

Rakennusala kaipaa jatkuvasti lisää tekijöitä

Viime aikoina Job Services on välittänyt työntekijöitä esimerkiksi Skanskan Turun Kaupunginteatterin työmaalle erimittaisiin työsuhteisiin. Koska rakennusala on usein varsin projektiluontoista, voi tarve uudelle työntekijälle tulla lyhyelläkin varoitusajalla. Sama pätee luonnollisesti myös työntekijöiden vapautumiseen edellisistä tehtävistään. Alan impulsiivisuus tuo omat haasteensa myös henkilöstövuokrausfirman toimintaan, sillä sen pitää kyetä reagoimaan nopeasti sekä työntekijöiden että -antajien toiveisiin ja tarpeisiin.

– Reserviä pitää olla koko ajan eikä työntekijöitäkään voi odotuttaa. Jos he haluavat tehdä töitä, niitä pitää myös löytyä, Lammiranta tiivistää.

Tällä hetkellä rakennusalalla pulaa on ennemminkin tekijöistä kuin töistä. Siksi myös Job Services yrittää löytää riveihinsä jatkuvasti uutta rakennusalan henkilöstöä.

– Joudumme silti muistuttamaan jatkuvasti myös työnantajia olemaan nopeita päätöksissään. Jos he jäävät miettimään heille ehdottamamme henkilön palkkaamista vähänkään pidemmäksi aikaa, löytyy hänelle yleensä töitä jo jostain muualta, Oksanen sanoo.

Job Services osaksi Smile Henkilöstöpalvelut Oy:tä

Toimialan yleistä kehitystä nopeammin kasvava Smile Henkilöstöpalvelut Oy on ostanut kesällä Job Services One Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä Smilen markkina-asema vahvistuu Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueilla, erityisesti teollisuuden ja rakentamisen toimialoilla.

Job Services One on vuonna 2016 perustettu suomalainen henkilöstövuokraukseen ja suorarekrytointiin erikoistunut yritys, jonka kautta työskentelee päivittäin noin 500 henkilöä. Yhtiö tarjoaa henkilöstöpalveluja rakentamisen, teollisuuden ja palvelualan tarpeisiin. Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Tampereella ja Turussa.

– Job Services One on meidän tapaamme joustava, ketterä ja asiakaslähtöisesti toimiva yhtiö, joka on kasvanut todella nopeasti merkittäväksi toimijaksi Turussa ja Tampereella. Kaupan myötä voimme palvella asiakkaitamme ja työntekijöitämme entistä monipuolisemmin, Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Sami Asikainen kertoo.