Ilma-vesilämpöpumppuja voidaan asentaa hyvin erilaisiin kohteisiin pientaloista aina isoihin teollisuuskiinteistöihin saakka.

Ilma-vesilämpöpumput kasvattavat suosiotaan

Kotivesi_160www.kotivesi.fi

 

Ilma-vesilämpöpumppujen myynti on lisääntynyt kuluvana vuonna valtakunnallisesti 26,6 %. Syynä kysynnän kasvuun ovat sekä kehittyneet laitteet että lisääntynyt tiedotus.

Vielä jokin aika sitten maalämpöpumput olivat kovassa nosteessa, mutta nyt niiden asennustahti on asettunut tasaiseksi, kun yhä useampi päätyykin valitsemaan kiinteistönsä energiaratkaisuksi ilma-vesilämpöpumpun.

– Ilma-vesiratkaisua varten ei tarvitse porata lämpökaivoa, mikä säästää luonnollisesti investointikustannuksia. Kaivon tilalle tulee ulkoyksikkö, jonka avulla energia otetaan suoraan ulkoilmasta. Etenkin Etelä-Suomessa ilma-vesilämpöpumput toimivat leutojen talvien ansiosta hyvin ympäri vuoden, vakuuttaa Matti Välimäki Kotivesi Oy:stä.

Ilma-vesilämpöpumppuja voidaan asentaa hyvin erilaisiin kohteisiin pientaloista aina isoihin teollisuuskiinteistöihin saakka. Ratkaisu sopii mainiosti myös kouluihin, päiväkoteihin, liiketiloihin ja rivitaloihin.

– Uusi järjestelmä tuo aina lisäarvoa kiinteistölle sekä parantaa sen ekologisuutta ja energiatehokkuutta. Sähköön tai öljyyn verrattuna ilma-vesilämpöpumpuilla voidaan yleensä vähintään puolittaa kohteen energiakustannukset, Välimäki kertoo.

Leasing-sopimus säästää investointikuluilta

Välimäen edustama Kotivesi Oy on halunnut tehdä ilma-vesilämpöpumppujärjestelmään siirtymisestä mahdollisimman helppoa tarjoamalla yritysasiakkailleen myös leasing-sopimuksia.

– Kyseessä on viiden vuoden mittainen sopimus, jonka jälkeen sen voi joko uusia uusilla laitteilla tai pitää vanhat laitteet itsellään pientä jäännösarvoa vastaan, Välimäki kertoo.

Leasing-sopimuksen ansiosta yrityksen ei tarvitse sitoa pääomaansa laitteisiin eivätkä lämmityksen  kokonaiskustannukset kasva. Laitteen kuluttama sähkö ja leasing-vuokra on useimmiten vähemmän kuin aikaisemmat öljylämmityskustannukset. Laitteissa on luonnollisesti myös viiden vuoden takuu.

– Leasing-laitteiksi olemme valinneet Kaukora Oy:n Jäspi ilma-vesilämpöpumput, jotka olemme todenneet parhaiksi kokonaisuuksiksi, ja joihin löytyy tarvittaessa myös huolto-osia, Välimäki kertoo.

Pikkupakkaset eivät estä asennustöitä

Välimäen mukaan etenkin omakotitaloasukkaista yhä useammat tietävät kysyä ilma-vesilämpöpumppua heti Kotivesi Oy:n puheille tullessaan. Tähän on vaikuttanut etenkin asiaan liittyvän tiedotuksen lisääntyminen. Kohteeseen sopiva järjestelmä ja laitekokoonpano varmistetaan kuitenkin aina vielä paikan päällä tehtävillä tarkoilla laskelmilla. Ilma-vesilämpöpumppujen ohella pääsääntöisesti Varsinais-Suomessa toimiva Kotivesi Oy myy ja asentaa myös maalämpöpumppuja.

Kumpiakin lämpöpumppuratkaisuja asennetaan sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Kiivainta työsesonkia ovat Välimäen mukaan etenkin kevät ja syksy, vaikka järjestelmien asennus onnistuukin hyvin myös talven pikkupakkasilla.

– Olisi kaikkien kannalta hyvä, että tilauskanta pysyisi tasaisena ympäri vuoden. Ainoastaan kovimmilla, yli – 20 asteen pakkasilla lämpöpumppuja ei kannata asentaa, Välimäki valistaa.