Alupro valmistaa mittatilaustyönä rakennusten alumiinijulkisivut, meriteollisuuden vedenerottimet, laiva- ja vedenerotussäleiköt sekä Alufix-turvakaiteet.

Ainutlaatuista alumiini­rakentamista

ALUPRO_160www.alupro.fi

”Siellä, missä yksi näkee ongelman, me näemme tilauksen innovaatiolle”, lupaa Tuusulassa toimiva alumiini- ja teräsrakentamisen ammattilainen Alupro Oy.

Alupro valmistaa mittatilaustyönä rakennusten alumiinijulkisivut, meriteollisuuden vedenerottimet, laiva- ja vedenerotussäleiköt sekä Alufix-turvakaiteet kattoasentajien tarpeisiin. Alupro tekee tiivistä yhteistyötä arkkitehtien ja insinöörien kanssa etsien jatkuvasti uusia, innovatiivisia ratkaisuja rakennusalan tarpeisiin.

Räätälöityjä ratkaisuja rakentamiseen

Rakentamisen liiketoimintajohtaja Heikki Raumanni kertoo koko tuoteskaalan olevan arkkitehtien lanseeraama. – Tarve tulee aina suunnittelijoilta. Meidän tehtävämme on löytää tarpeeseen täydellinen ratkaisu, jonka toteutamme millin tarkkuudella, hän toteaa. – Rakennuspuolella meillä erottuu selkeästi neljä eri kategoriaa: auringonsuojaus, ilmanvaihto, julkisivusäleiköt ja pysäköintitilat. Alumiini on ominaisuuksiltaan erinomainen materiaali tehokasta ilmanvaihtoa vaativiin tiloihin, kuten pysäköintihalleihin, joiden julkisivun läpi on päästävä valtava määrä pakokaasuja.

Alupron kehittämien tuotteiden avulla rakennuksen julkisivuun saadaan luotua yhtenäinen ja näyttävä pinta, jonka läpi ilma vaihtuu tehokkaasti. Alumiinia varten kehitellyn pintakäsittelyn avulla julkisivu voidaan maalata toivotun väriseksi. Alumiinisäleiköt taipuvat myös kaarevaan muotoon, ja siipisäleiköillä saadaan aikaan valon ja varjon leikkiä. Lopputuloksena on uniikki, funktionaalinen ja näyttävä julkisivu, joka tulvii arkkitehtonisia yksityiskohtia. Alupron vaikuttaviin referenssikohteisiin kuuluvat muun muassa vuonna 2015 valmistunut Jorvin sairaala sekä upeiden yksityiskohtien koristama Savonlinnan pääkirjasto.

Menestyksen takana vahva insinööriosaaminen

Toimitusjohtaja Vesa Samela korostaa insinööritaidon merkitystä. – Meillä myyjätkin ovat rakennusalan ammattilaisia, joten suunnittelutyö ja lujuuslaskelmien teko voidaan aloittaa jo tarjouspyyntövaiheessa, hän toteaa. Aluprolla tiedetään, että hyvinvoiva ja tyytyväinen henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. – Tiedostamme, että työntekijöiden viihtyvyys lähtee liikkeelle johtotasolta. Haluamme henkilöstömme voivan hyvin sekä työssä että vapaalla. Siksi järjestämme Firstbeat-hyvinvointimittauksia, ja olemme lahjoittaneet jokaiselle aktiivisuusrannekkeet ja sykemittarit kehotuksena pitää huolta itsestään. Haluamme, että työntekijämme ovat ylpeitä työstään – yhtä ylpeitä kuin me olemme heidän työpanoksestaan, Samela tiivistää.