vsrakennesaneeraus

Älä tingi laadusta, tingi neliöistä

Varsinais-Suomen Rakenne-Saneeraus Oy on rakennusurakoita tarjoava yritys. Laajat rakennus- ja saneerauspalvelut mahdollistavat kokonaisvaltaisen palvelun, jota mm. Lammi käyttää. Yrittäjä Jari Vähämiko vastasi kysymyksiimme ja antoi hyödyllisiä rakennuttamiseen liittyviä vinkkejä.

 Rakennatte Lammi-kivitaloja, mitkä ovat kivitalon edut puutaloon verrattuna?

Kivitalo on tiiviimpi ja näin lämmönvarauskin on tehokkaampi. Äänieristys on myös aivan eri luokkaa kuin puutalossa, sen huomaa varsinkin kaupungissa, missä liikenne aiheuttaa paljon melua. Lisäksi kivitalon ulkopinnat vaativat vähemmän huoltoa, rappaus kestää 10–15 vuotta kun taas puutalon pinta on maalattava noin viiden vuoden välein. Kustannusnäkökulmasta en kuitenkaan urani aikana ole huomannut suurempia eroja talotyyppien välillä. Kivitalorakentaminen tosin vaatii todellista ammattitaitoa, siihen ei kuka tahansa kykene. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen Lammin kivitaloihin.

vsrakennesaneeraus2Alalla ydinosaaminen nähdään usein toiminnan vahvuutena, mitkä teidän vahvuutenne ovat?

Itse koen, että laaja osaaminen on yritykseni vahvuus. Kaikki työmieheni ovat monipuolisia osaajia, eikä kukaan heistä ole rajoittunut yhteen alan osa-alueeseen. Näin ollen voimme toteuttaa koko projektin alusta loppuun. Tämä on vinkki tuleville rakentajille: hankkikaa monipuolista osaamista ja kokemusta. Tilaajan kannalta paperilla voi näyttää hyvältä kilpailuttaa rakennusprojektin kaikki eri vaiheet eri toimijoilla, mutta itse asiassa se vain vaikeuttaa aikatauluttamista, mikä loppujen lopuksi voi tulla kalliiksi. Koko työ pitäisi tilata yhdeltä toimijalta, joka itse huolehtii omien yhteistyökumppaninsa kanssa erikoistöiden toteuttamisesta. Näin vältytään turhilta yllätyksiltä.

Mitä muita vinkkejä voisit antaa tilaajille?

Budjetin suunnittelussa ei tulisi tinkiä laadusta. Mikäli tilaukselle on olemassa hintakatto ja budjetti ylittyy, kannattaa vähentää neliöitä eikä sortua huonompaan ja halvempaan työhön. Olemme hyvin tarkkoja laadun suhteen ja se on ainoa oikea tapa hoitaa asiat.