Sisäkattoliike P. Sinivuori Oy on erikoistunut julkisten ja liikerakennusten sekä kerrostalojen rappukäytävien alakattoihin.

Alakattojen ammattilainen

Julkisten ja liikerakennusten sekä kerrostalojen rappukäytävien alakattoihin erikoistunut Sisäkattoliike P. Sinivuori Oy asentaa villa-, kipsi- ja metallikatot kymmenien vuosien kokemuksella koko Uudenmaan alueella. Pekka Sinivuori on työskennellyt alalla 32 vuotta. Oma yritys on toiminut vuodesta 2010.

Kattomateriaalit käyttökohteen mukaan

Sisäkatot toteutetaan pääsääntöisesti arkkitehtien suunnitelmien perusteella. Sinivuori haluaa rohkaista kuuntelemaan materiaalin ja erityisesti kiinnitysmekanismin valinnassa ammattitaitoista asentajaa, jotta jokaiseen kohteeseen asennettaisiin käyttötarkoitukseen sopiva sisäkatto. Paras lopputulos syntyy yhteistyöllä.

– Rakenteet ovat muuttuneet selkeästi monimutkaisemmiksi. Ennen tehtiin vain tasaisia, suorakulmaisia kattoja. Nykyään katon muoto voi olla lähes millainen tahansa ja yhden materiaalin sijaan yhdistellään kahta tai useampaa eri materiaalia.

Vallitsevana trendinä on piilokiinnikelevyjen käyttö. Tämä kiinnikejärjestelmä sopii kaikkiin materiaaleihin, mutta vaatii erikoisosaamista sekä asentajilta että kohteen huoltohenkilökunnalta.

– Esimerkiksi kerrostalojen porrashuoneissa piilokiinnikkeiden käyttö voi tuoda enemmän haittaa kuin hyötyä. Tärkeää porrashuoneiden sisäkatoissa on materiaalin kestävyys ja kiinnitysmekanismin yksinkertaisuus. Piilokiinnikelevyt paitsi lisäävät kustannuksia, ne voivat tuottaa ongelmia huoltotilanteissa. Huoltomies ei välttämättä tiedä, miten piilokiinnikekatto avataan saati miten kattolevyn saa takaisin paikalleen.

Laadukas jälki on paras käyntikortti

Tavallisimpia työmaita rappukäytävien ohessa ovat pienten toimisto- ja liikerakennusten sekä julkisten rakennusten kuten koulujen ja päiväkotien sisäkatot. Useimmiten kohteet ovat alle tuhannen neliön rakennuksia, mutta erilaiset kohteet tuovat virkistävää vaihtelua kattoasentajan arkeen.

– Aloitimme juuri saneerausprojektin Vallilassa sijaitsevassa Ammattiopisto Luovissa, joka on noin 1 000 neliön kiinteistö. Viime vuonna isoin kohteemme oli
3 000 neliön toimistokiinteistö.

Kaikista urakoista saneeraustöiden osuus on noin 20 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla uudisrakentaminen on vauhdikasta, ja vaikka kilpailu alalla on kovaa, työn laatu, kattava kokemus ja asiantuntemus takaavat töiden riittävyyden. Aikatauluissa pysyminen ja korkeatasoinen laatu merkitsevät asiakkaillemme hintaa enemmän. Emme halua lähteä kilpailemaan hintoja polkemalla, sillä se vaikuttaisi välittömästi työn laatuun.

Tyytyväiset asiakkaat puhuvat puolestaan. Töitä on riittänyt niin runsaasti, että yrityksen on aika laajentua.

– Kolmen uuden asentajan myötä pystymme vastaamaan entistä paremmin kasvavaan kysyntään ja toimimaan urakoitsijana yhä useammalla työmaalla samanaikaisesti, toteaa Sinivuori tyytyväisenä.