Aliurakointia laadukkaasti ja joustavasti

Korkealaatuista rakennus-, saneeraus- ja huoltopalvelua Uudellamaalla tarjoava Rakefin Oy on ollut mukana monella suurella työmaalla. Alihankintaan tällä hetkellä keskittyvän yrityksen tavoitteena on olla pääurakoitsijalle joustava ja luotettava yhteistyökumppani. Pitkäaikaisimmilla työmailla yrityksellä on ollut tapana kantaa kortensa kekoon tarjoamalla pääurakoitsijalle mm. ilmaiset pakettiautokuljetukset, mittaukset sekä pienet tilauk­set. − Vahvuuksiamme ovat joustavuus mestareiden kanssa sekä luotettavuus, kertoo yrittäjä Kaspar Hakk ja jatkaa: − Tärkeintä on hyvä laatu, ja se alkaa ammattitaitoisista työmiehistä. Halpojakin tekijöitä löytyy, mutta myös laatu voi olla sen mukaista.

Tällä hetkellä yrityksen pitävät kiireisinä etenkin alakatto-, väliseinä- ja muuraustyöt. Pitkään referenssilistaan mahtuu monia alihankintana tehtyjä toimistotila- ja ostoskeskuskohteita. Esimerkiksi kauppakeskus Isossa Omenassa yritys oli mukana puolentoista vuoden ajan rakentaen tiiliseiniä, pilareita ja tehden kohteen kipsitöitä. Käynnissä on myös Maunulan saneeraus, jossa yritys muuraa ja korjaa pilareita sekä asentaa alakatot vaativista Puucomp-erikoistilauslevyistä. Helsinginkadulla sijaitsevan TE-keskuksen, Itätuulentien Omnian koulutustilojen sekä Hyvinkään Sveitsin uimalan puupaneloidut alakatot ovat myös yrityksen käsialaa. Lisäksi yritys asentaa virolaisten yhteistyökumppaneidensa design-tuotteita, kuten Okkastyle Oü:n männynneuloista valmistettuja erikoisakustiikka- ja sisustuslevyjä sekä Önwallin käsityönä tehtyjä kauniita mosaiikkilevyjä.

Kuluva vuosi on Rakefin Oy:lle edellisvuoden kaltainen. Hakk pitää tulevaa talvea ratkaisevana rakennusalan ensi vuoden tulosta ajatellen: − Jos talvi tulee olemaan rakennusalalla työntäyteinen, hinnat nousevat kesällä. Jos talvesta taas tulee rauhallinen, pysyvät hinnat alhaalla. Kilpailu on tällöin kovaa, mutta hyvillä tekijöillä on aina töitä, hän ennustaa.

Yrityksen tavoite on pitkäaikaisissa yhteistyösuhteissa, jolloin on mahdollista kehittää omia toimintatapoja tilaajan tarpeiden mukaisesti. − Haastavat kohteet ja erikoisprojektit kiinnostavat, Hakk lisää.