PSK Group Oy on erikoistunut timantti- ja purkutöihin.

Aliurakoitsija­verkoston rakentaminen vaatii aikaa

www.psk-group.fi

 

 

Luotettava aliurakoitsijaverkosto on monelle rakennusalan yritykselle avain menestykseen, joten hyvien kumppaneiden valintaan kannattaa panostaa. 

Timantti- ja purkutöihin erikoistuneella PSK Group Oy:llä on kokemusta aliurakoinnista kahdellakin tavalla – yritys toimii usein aliurakoitsijana isompien rakennusliikkeiden työmailla, mutta hyödyntää toisaalta myös itse eri alojen yhteistyökumppaneidensa osaamista.

– Tällä hetkellä PSK Group Oy työllistää kymmenen omaa työntekijää, kun taas erikoisosaaminen, kuten hionta, haitta-ainetyöt ja jätteen kuljetus tulevat muualta, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Timo Kareisto.

– Kaikessa ei voi olla paras, vaan osaamisensa täytyy keskittää siihen, missä on oikeasti hyvä. Siksi annan esimerkiksi asbestipurun mieluummin siihen erikoistuneen aliurakoitsijan tehtäväksi. Sama pätee myös hiontatöihin – tilaan sen ennemmin luotettavalta aliurakoitsijalta, kuin ostan itselleni jopa 30 000 € arvoisen laitteiston, Kareisto sanoo.

Toimiva verkosto ei ole itsestäänselvyys

Luotettavan aliurakoitsijaverkoston rakentaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Hyvät kumppanit löytyvät vain kokeilemalla ja huteihinkin täytyy osata varautua.

– On iso kynnys palkata aliurakoitsija, josta ei tiedä etukäteen juuri mitään, sillä yritys on loppupeleissä vastuussa myös yhteistyökumppaneidensa tekemisistä. Kun hyvä aliurakoitsija sitten löytyy, ei häntä kannata päästää menemään, Sirviö tietää.

PSK Group Oy:n aliurakoitsijaverkosto koostuu pitkälti yrityksistä, joiden johdossa on Kareiston ja hänen yhtiökumppaninsa Toni Sirviön entisiä työkavereita.

– Tiedämme tarkkaan mitä he osaavat ja millaisia ihmisiä ovat, joten heidän kanssaan on helppo tehdä töitä. Näen etuna myös sen, että olen kasvanut pääkaupunkiseudulla, joten sosiaaliset verkostoni ovat täällä muutenkin melko laajat, Kareisto sanoo.

Luotettavuus ja osaaminen

Oman verkoston rakentamisen ohella PSK Group Oy:n täytyy ansaita myös itse mahdollisten uusien kumppaniensa luottamus.

– Toivoisin, että rakennuttajat punnitsisivat hinnan sijaan enemmän sitä, onko yritys luotettava ja pystyykö se suoriutumaan sille annetuista tehtävistä. Osaaminen ja luotettavuus ovat niitä asioita, joita ainakin itse yritän neuvottelupöydissä painottaa, Sirviö sanoo.

Myös yrityksen yleisilme kertoo paljon. Imagoa voi rakentaa esimerkiksi yhdenmukaisella vaatetuksella ja työautoilla sekä laadukkailla kotisivuilla. Eniten rakennuttajia kiinnostavat silti aliurakoitsijan taustat ja aiemmat projektit.

– Hyvin hoidetuista kohteista löytyy varmasti suosittelijoita, jotka voivat taata yrityksen osaamisen. Omista referenssikohteistamme merkittävimpiä ovat olleet muun muassa Eduskuntatalon ja Lastensairaalan työmaat. Tällä hetkellä PSK Group Oy työskentelee puolestaan yhteensä seitsemässä eri saneerauskohteessa Helsinki-Vantaan lentokentällä, Kareisto kertoo.