helpten

Älykästä ajotietopalvelua

Helpten Oy on suomalainen, vuonna 2007 perustettu, kasvava ja kehittyvä ajotieto-operaattori, joka tarjoaa ajotietopalveluja yrityksille ja autoilijoille. Nopeasti kansainvälistyvällä yrityksellä on tytäryhtiö Saksassa ja asiakkaita viidessä eri maassa.

Helpten Oy on yksi johtavista ajotietopalvelutoimittajista Suomessa. Ajotietopalvelujen avulla yritykset ja autoilijat säästävät aikaa, vaivaa ja rahaa. Esimerkiksi automaattinen ajopäiväkirja kirjaa helposti ylös työ- ja yksityisajot, ajotapa-analyysi taas kertoo yritykselle ja autoilijalle ajojen tehokkuudesta. Pidemmällä aikavälillä palvelu vaikuttaa positiivisesti ajotapoihin, vähentää liikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä tekee liikenteestä turvallisemman.

Yrityksen tavoitteena on kulkea kehityksen kärjessä ja olla innovatiivinen suunnan näyttäjä. Luotettavuus, palvelun toimivuus, käytön helppous sekä hyvä ja joustava asiakaspalvelu tekevät Helptenistä arvokkaan yhteistyökumppanin liikkuvien resurssien hallinnan kehittämisessä.
Helpten on myös yhteistyössä Autoasi huoltokorjaamoketjun ja Elisan kanssa kehittänyt etähuoltopalvelun, joka perustuu auton ajotietokoneeseen kytkettävään lähettimeen sekä sen välittämiin tietoihin esimerkiksi auton huolto- ja korjaustarpeista. Tiedon avulla voidaan tarjota palveluita, analyyseja ja raportteja, jotka tekevät autokannan hallitsemisesta vaivatonta sekä auttavat säästämään kustannuksia – ja luontoa.

Parhaaksi palkittu

Rauno Toivonen on toiminut yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 2012. Häntä houkuttelivat valtavat kasvumahdollisuudet sekä konsepti, jossa autot voidaan liittää internettiin. Toivosella on aiempaa kokemusta voimakkaista kasvuvaiheista, kuten älypuhelimien käytöstä yritysmaailmassa ja kuntoa sekä terveyttä mittaavan rannekkeen markkinoille tuonnista. Hän tuntee myös salaisuudet menestyksekkään yrityksen johtamisesta; Toivonen toimi aiemmin Teamware Oy:n toimitusjohtajana, johtajana Nokiassa sekä myynti- ja markkinointijohtajana CapGeminissä.

Helptenin palvelukonsepti on palkittu Ilmasto ja energia -aiheisessa INNOSUOMI’08-kilpailussa. Yrityksen ajotapapalvelu palkittiin vuonna 2012 saksalaisessa Telematik Award kilpailussa Euroopan parhaaksi Eco-Driving -palveluksi. Kilpailun järjestivät Saksan autoteollisuusliitto ja Euroopan johtava telematiikka-alan järjestö Telematik-Markt. Lisäksi Red Herring valitsi samana vuonna Helptenin sadan innovatiivisimman ja lupaavimman eurooppalaisen yrityksen joukkoon.