Ekisähkö_solid_house

Ammattilainen hoitaa sähkötyöt turvallisesti

Turkulaisille tuttu sähköalan perheyritys Ekisähkö Oy viettää ensi vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Yritys on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt sukupolvenvaihdosta. Lopullinen vallanvaihdos tapahtuu kevään aikana, kun nykyisen omistajan Pekka Rouhiaisen lapset Ville ja Anna Rouhiainen jatkavat yrityksen toimintaa. Sukupolvenvaihdos ei aiheuta näkyviä muutoksia yrityksen toimintaan. Sähkötyöt hoituvat edelleen tuttuun ja turvalliseen tapaan.

Sähköala on muuttunut paljon Ekisähkön 24-vuotisen historian aikana. Heikon taloudellisen tilanteen vuoksi sähköpuoleen panostetaan nyt vähemmän. Ajankuva on synnyttänyt ns. tee-se-itse-miehiä. Ekisähkössä ollaan ilmiöstä huolestuneita, kouluttamattoman sähkömiehen käyttö kun on aina riski. – Sähköalalla on tarkat säädökset siitä, miten kaikki tehdään. Moni taho vaatii pöytäkirjat tehdystä työstä, ja ainoastaan ammattimies, joka omaa tarvittavat luvat pystyy ne antamaan, kertoo Ville Rouhiainen. – Pöytäkirjoilla asennus todetaan turvalliseksi, ja esimerkiksi muuttolupaa uudiskohteeseen ei tule ennen pöytäkirjojen toimittamista rakennusvalvonnalle. Kotitalousvähennyskin onnistuu vain ammattilaista käyttämällä.

Yksi hyvä tapa varmistua urakoitsijan luotettavuudesta on vierailla tilaajavastuu.fi -sivustolla, josta löytyy myös Ekisähkö. Moni taloyhtiö ja isännöitsijä vaativat että urakoitsija kuuluu tilaajavastuun piiriin. – Siellä näkyy yritysten ajankohtaiset tiedot. Tämä helpottaa mm. takuu-asioiden hoitamista. Meillä on aina perustarvikkeet keikka-autoissamme ja toimintaperiaatteeseemme kuuluu olla mahdollisimman nopeasti tavoitettavissa, Anna Rouhiainen kertoo.