Ammattilaiselle riittää korjattavaa

Raumalla uudisrakentaminen on ollut lähes pysähdyksissä kahden viime vuoden ajan. Uudisrakentaminen pysyttelee edelleen vähäisenä, mutta korjausrakentamisessa on viime kuukausien aikana havaittu selviä piristymisen merkkejä. Raumalaisella täyden palvelun rakennusliikkeellä on ollut kuhinaa koko vuoden. Yritys tarjoaa palveluita erilaisille asiakkaille aina yksityisistä kuluttajista suuriin kansainvälisiin rakennusliikkeisiin asti. Palvelutarjontaan kuuluu mm. remontit, julkinen- ja teollisuusrakentaminen, uudisrakentaminen sekä erinäiset alihankintatyöt. Kysyntää on enemmän kuin kapasiteettia ottaa urakoita vastaan. – Kilpailu on ollut niin kovaa, että jossain vaiheessa hinnat tulivat vaarallisen alas. Emme ole lähteneet siihen kilpailuun mukaan, sillä pienelle yritykselle se tietäisi konkurssia, yrittäjä Jouni Järveläinen kertoo.

Alueen yrittäjät elävät kilpailuasetelmasta huolimatta sulassa sovussa keskenään. Kun vierelle on löydetty asiantunteva ja luotettava yhteistyökumppani, kustannuskysymykset ovat toissijaisia. Joiltakin tekijöiltä Järveläinen toivoisi kuitenkin enemmän ammattiylpeyttä. – Se on varmasti huolimattomuutta ja tietämättömyyttä. Yleensä vastaava työnjohtaja on laiminlyönyt työtään, Järveläinen kertoo urakoista, joissa on korjattu toisten tekemiä virheitä.

Vaikka rakentaminen alueella lisääntyy ja urakoita riittää, Järveläinen ei halua laajentaa yritystään Rakennus Jope Oy:tä tai kasvattaa sen liikevaihtoa. Oma rakennustuotanto sen sijaan kiinnostaisi, mutta aika ei ole sille oikea. Lisäksi vanhan korjaaminen miellyttää sopivan haasteellisen luonteensa vuoksi. Järveläinen mainitseekin arkkitehti Timo Tuomolan entisöintiä ja uudisrakentamista sisältäneen projektin Paraisilla yhdeksi mielenkiintoisimmista kohteistaan: – Siinä oli sopivasti haastetta, piti itsekin vähän opiskella ja ottaa selvää.