Pikimies_solid_house_magazine_300_CMYK

”Ammattilaiset käyttävät kuumaa asfalttia”

Roudan aiheuttamat vauriot ja ajosta johtuvat urat tai painaumat näkyvät asfaltissa heti lumien sulaessa. Vesikaivon ympärillä painunut asfaltti ja vesilätäköt ei ole harvinainen näky, mutta erittäin haitallinen sellainen. Kun lumiaura törmää korkeaan kaivokanteen saattaa aura vahingoittua. Painunut asfaltti estää oikeanlaisen vedenohjauksen ja jäätyneet lätäköt ovat henkilövahinkoriski. Ongelma on onneksi helposti korjattavissa oikean asiantuntijan avulla.

Pikimies Oy on Varsinais-Suomessa asfaltinkorjausta ja -paikkausta tarjoava yritys, joka käsittelee asfaltissa olevat virheet kunnon kuumalla asfalttibetonilla. – Emme käytä paikkamassoja hetkellisen hyödyn saamiseksi, vaan oikeaa asfalttia, niin kuin ammattilaisten kuuluukin, yrittäjä Rami Järvinen kertoo. Hänen mielestä kylmäpaikkausmassat ovat lähinnä väliaikaisratkaisuja pienempien asfalttivirheiden korjaamiseen talvella. – Vikoja ei tulisi vain lapata yli uudella pinnalla, on selvitettävä mikä on aiheuttanut vian tai vahingon. Uusi pinta kun antaa vain hetkellisesti hyvän mielen.

Kevään tullessa olisi tärkeää tarkkailla pihaa ja varmistaa, että asfaltti ei ole painunut esimerkiksi kiinteistön seinän vierustalta. Mahdollinen ongelma tulisi korjata mahdollisimman pian, ettei vesi pääse valumaan rakenteisiin tai kellariin. – Ketterällä kalustollani pääsen pienillekin pihoille, eikä nurmikkoa tarvitse uusia jäljiltäni. Hoidan työn kuin itselleni tekisin ja käytän ehdottomasti parasta materiaalia, nimittäin kuumaa asfalttia. Suosittelen pihan kunnostamista ajoissa, koska siinä voi säästää huomattavia rahasummia sekä nostaa kiinteistön arvoa verrattain vähillä toimenpiteillä.