Satakunnan alueella toimivalla Maarakennus J. Lammila Oy:llä on etunaan monipuoliseen maanrakennukseen soveltuva laaja ja nykyaikainen kalusto.

Ammattitaitoa ja hahmottamiskykyä

Maanrakennus on kausipainotteista ja fyysisesti rankkaa työtä, johon kuka tahansa ei sovellu. Vaikka nykypäivän koneisto on korkeatasoista ja alan palkkauskin kunnossa, ammattitaitoisen henkilökunnan löytäminen on varsin haastavaa. Erityisesti alalle kaivattaisiin hahmottamiskykyisiä kaivinkoneenkuljettajia, jotka todella osaavat käsitellä koneita.

− Suuri etu on, jos on aito maatalon poika. Koneet ovat tulleet jo varhain tutuiksi ja työn jälki on laadukasta, kertoo yrittäjä Jarno Lammila. Oman yrityksensä palvelukseen hän on löytänyt onnekseen nuoria ja hyvässä kunnossa olevia ammattimiehiä, jotka kykenevät kaikkiin maanrakennusalan töihin.

Lammilalla itsellään ei ole erityistä taustaa maanrakennusalasta ennen toiminimen perustamista vuonna 1999. Sen sijaan hän on aina ollut kiinnostunut muun muassa työkoneista. Aluksi Lammila teki maanrakennusalan urakoita pienimuotoisesti oman leipätyönsä ohella, mutta laitteiston kasvaessa hän päätti lopettaa vieraalla työskentelyn ja keskittyä oman yrityksen pyörittämiseen. Lammilalle yrittäjyys on elämäntapa, harrastus ja työ.

− Työ on nautintoa. Lähden joka aamu mielelläni töihin, Lammilla naurahtaa.

Satakunnan alueella toimivalla Maarakennus J. Lammila Oy:llä on etunaan monipuoliseen maanrakennukseen soveltuva laaja ja nykyaikainen kalusto. Aikataulujen kiristyessä työmailla jatkuvasti Lammila toivoisi asiakkailta ennakointia ja malttia.

− Kiireisimmän sesongin kynnyksellä eli kesällä varsinkin yksityisten ja taloyhtiöiden kannattaisi tilata maanrakennuspalveluita jo kaksi kuukautta etukäteen, Lammila vinkkaa.