Apua lämmitysjärjestelmän valintaan

www.satalampo.fi

 

Lämmitysjärjestelmissä löytyy tänä päivänä paljon valinnanvaraa, eikä oikean ratkaisuin etsiminen ole siksi aina helppoa. Apua tarjolla olevan tietomäärän selättämiseen voi hakea esimerkiksi Satalämpö Oy:stä, joka myy, asentaa, huoltaa ja korjaa lähes kaikkia markkinoilla olevia lämmitysjärjestelmiä.

– Uusiutuva energia kiinnostaa ihmisiä kovasti. Alhainen öljyn hinta ja uusiutuvaan energiaan perustuvien ratkaisujen astetta korkeammat investointikustannukset ovat kuitenkin vielä hidastaneet niihin siirtymistä, kertoo Satalämpö Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Jarkko Korventausta. Öljy ja sähkö ovat helppoja ja toimintavarmoja valintoja, mutta Korventausta uskoo ihmisten hakevan myös toisenlaista varmuutta ja suosivan energiamuotoja, joiden hinta ei heilahtele maailmanmarkkinoiden mukaan.

Erilaiset hybridijärjestelmät ovat hänen mielestään myös varteenotettavia vaihtoehtoja. – Sähköllä ja auringolla lämpiävään taloon voisi hankkia esimerkiksi pellettikattilan varajärjestelmäksi talven kulutuspiikkiä varten. Myös kotimaista puuta kannattaisi käyttää lämmityksessä enemmän, sillä sen ostamiseen sijoitettu raha jää Suomeen.

Vaihtoehtojen runsauttakin suurempi haaste on Korventaustan mukaan se, ettei vanhoja lämmitysjärjestelmiä uusita ajoissa. – Etenkin rivitaloyhtiöissä näkee usein todella vanhoja ja huonokuntoisia järjestelmiä. Asiaan pitäisi kiinnittää huomiota ajoissa, sillä kun koko järjestelmä hajoaa, on edessä valtavan iso ja kallis remontti. Ja kun lämmitysjärjestelmä on kunnossa, nostaa se myös asunnon arvoa, hän muistuttaa.