Apua rakentamisen kaikkiin vaiheisiin

Laaja-alaista rakennusalan asiantuntijapalvelua Uusikaupunki–Somero -akselilla tarjoava Insinööritoimisto Töykkälä Oy on ollut mukana monenlaisessa hankkeessa. Tämän hetken näkyvin projekti on Uudessakaupungissa sijaitsevan hotelli Aquariuksen viereen nouseva kerrostalo, jonka rakennuttamisessa yritys toimii paikallisvalvojana. – Hoidamme siellä tiettyjä rakennuttamisasioita, ja toimenkuvaamme kuuluu myös työsuojelukoordinaattorin työt, kertoo yrittäjä Ilpo Töykkälä.

Tavallisesti yritys on mukana rakennushankkeessa sen ensihetkistä lähtien. Ennen varsinaisen rakennustyön aloittamista yritys avustaa rakennuttajaa suunnittelijan hankinnassa ja kilpailutuksessa, sekä on mukana suunnittelukokouksissa. Uudenkaupungin kohde on yrityksen referensseistä siinä mielessä poikkeuksellinen, että yritys ei ole ollut siinä alusta lähtien mukana: – Tulimme mukaan puolisen vuotta sitten, kun urakoitsija oli jo valittu. Nyt olemme mukana fyysisessä rakentamisvaiheessa, joka kestää elokuuhun 2016 asti, Töykkälä kertoo.

Kokeneesta alan toimijasta onkin suuri apu rakennuttamisvaiheessa. Työmaakokouksien johtamisen lisäksi yritys käy kohteessa säännöllisesti tarkastamassa, että työt etenevät suunnitelmien mukaan ja työsuojeluasiat ovat kunnossa. Rakennuttamisen valvonta jatkuu vielä fyysisen rakennuttamisen päätyttyäkin. Kun kohde alkaa valmistua, yritys on mukana viranomaiskatselmuksissa sekä takuuajan tarkastuksissa. – Tämä on vastuullista työtä. Säädökset muuttuvat jatkuvasti, ja työmaalle meneminen edellyttää tiettyjä turvallisuuslupia, sanoo yli 30 vuotta alalla toiminut Töykkälä.

Tänä vuonna 10. juhlavuottaan viettävän yrityksen palvelut sopivat sekä perinteiseen rakentamiseen että infrarakentamiseen.