Arosuo_solid_house_Wasa-Station_ilma_300_CMYK

Arkkitehti suunnittelee joka kukkarolle

Vesa Arosuo kannustaa hyödyntämään arkkitehdin osaamista pientalosuunnittelussa. – Ei arkkitehdin suunnitteleman talon tarvitse olla erikoinen ja kallis.

Arosuo Arkkitehdit on monipuolinen suunnittelutoimisto. – Olen leikkisästi todennut, että toimistomme suunnittelee mitä tahansa puuceestä isoihin liikerakennuksiin. Monipuolisuus rikastaa omaa työtä ja on mukava ottaa vastaan erilaisia haasteita.

Kohteita tapahtumakeskuksesta pientaloihin

Tällä hetkellä työpöydällä on Vaasaan valmistuva 80 000 m2 tapahtumakeskus, johon tulee liiketilaa, musiikki- ja kongressikeskus, hotelli sekä asuinrakennustorni. – Se on merkittävä hanke, mutta toteutamme samanaikaisesti myös muita hankkeita ja ovi on aina auki uusille mielenkiintoisille projekteille. Asuntotuotanto on ollut aina sydäntä lähellä ja suunnittelemme paljon myös liiketiloja.

Selkeys pitää kustannukset kurissa

Arosuon oma suunnittelutyyli on hioutunut vuosien saatossa. – Yksinkertaisuus ja selkeys ovat tunnusomaista omalle tyylilleni. Siten saavutetaan lopputulos, jossa kustannuksetkin pysyvät kurissa. Tärkeintähän on, että arkkitehti ja asiakas puhuvat samaa kieltä. Toki aina kun työpöydälle tulee uusi projekti, oli sitten kyseessä päiväkoti tai omakotitalo, arkkitehti ottaa uuden lähtökohdan ja näkökulman. Pöytälaatikosta ei voi nostaa valmista suunnitelmaa, sillä jokainen tontti on aina yksilöllinen ja erilainen. Tontti ja kaava ohjaavat siis suunnittelua sekä luonnollisesti asiakkaan omat toiveet ja budjetti. Arkkitehti suunnittelee annettujen reunaehtojen puitteissa, joten arkkitehdin suunnittelema pientalo voi olla kenen tahansa ulottuvilla.