Solid House Magazine 4/2017


Hyvinkään sairaalan jättihanke työllistää monia

Hyvinkään Sairaalanmäellä on meneillään mittava projektien sarja, joka jatkuu uudisosan valmistumisen jälkeen muun muassa vanhan sairaalanosan saneerauksella. Kaiken kaikkiaan Hyvinkään Sairaalan hankkeisiin on yhteensä budjetoitu noin 200 miljoonaa euroa.

Uudisrakennuksen, eli...
Lue lisää »


Takana lähes vuosisata yritystoimintaa

Ventoniemi-Yhtiöt juhlii ensi vuonna huimaa 90 vuoden mittaista yritystaivalta. Kun sitten sorabisnekseen lähdettiin 50-luvulla auton, miehen ja lapion voimin, oli kaikki kovin toisennäköistä kuin nyt.

Ventoniemen kuljetushistorian juuret ovat 20-luvulla. Nykyisen...
Lue lisää »


Saneeraaja näkee pintaa syvemmälle

Rakennus Oy Antti J. Ahola perustettiin vuonna 1996 saneerausalan rakennusliikkeeksi.

– Tuohon aikaan saneeraus oli terminä jollain tapaa tuntematon, ja puhuttiin vain remontoinnista. Suuret rakennusliikkeet vierastivat koko toimialaa, mutta koska alalle...
Lue lisää »


Paloturvallisuutta rakentamassa

Palokatkojen asennuksiin erikoistunut Palokatkotukku Parkkinen Oy on alan johtavia yrityksiä maassamme. Vuodesta 2001 toiminut yritys tahtoo olla alansa laadukkain palveluntuottaja Suomessa.

– Olemme parinkymmenen hengen yritys, ja viime aikoina on palkattu...
Lue lisää »


Työnjälki toimii käyntikorttina

Maarakennus Vehdolla tiedetään, että maanrakennusalan ammattilaiseksi opitaan ainoastaan vuosien kokemuksella työmailla.

Maanrakennusala on selkeästi kutsumusammatti, johon päädytään monesti jo hyvin nuorena.  Maarakennus Vehto Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Vesa Lehto päätyi Reijo Åstedtin...
Lue lisää »


Uusia aseita taisteluun epäpuhtauksia vastaan

Uusi teknologia helpottaa suurtalouskeittiöiden ja ravintoloiden arkea. Ultraviolettisäteilyä ja otsonia hyödyntävät laitteet pesevät mekaanisen puhdistamisen mennen tullen.

Ilman aurinkoa ja sen tuottamaa UV-säteilyä maassa ei olisi luonnollisestikaan elämää. Elintärkeää meille on...
Lue lisää »


Kokemusta ja ammattitaitoa

Yli 30 vuotta kokemusta rakennusalalta ja 20 vuoden kokemus katoista. Tämä pääkaupunkiseudulla toimiva rakennusalan peltitöihin erikoistunut yritys tietää, mitä tekee, ja tekee sen laadulla.

Pätevät työntekijät ovat kymmenen vuotta sitten perustetun...
Lue lisää »


Taloyhtiötä hoidetaan kuin omaa

Kiinteistöhuoltoalalta löytyy laaja skaala toimijoita, joiden palveluvalikoima ja palvelualttius saattavat erota paljonkin toisistaan. Siksi halvin vaihtoehto ei ole aina paras.

Monessa kaupungissa isot taloyhtiöt ovat tekemässä paluuta vanhaan talonmies-malliin, jossa yksi...
Lue lisää »


Työmaalla aina ennen aamunkoittoa

Tämän päivän rakennusala toimii kireillä aikatauluilla, ja siksipä maanrakennuskoneiden vuokraamo HN Rent Oy on aina valmiudessa palvelemaan asiakkaitaan lyhyelläkin varoitusajalla.

HN Rent Oy:n toimitusjohtaja Heikki Nyberg vaikuttaa mieheltä, joka tekee nopeita...
Lue lisää »


Maanalaisen asiantuntijat

Moni ei tule autoa tankatessaan ajatelleeksi, mitä kaikkea voi löytyä huoltoaseman alta. Suomessa on vain harva RA-SK Oy:n kaltainen toimija, joka pystyy takaamaan turvallisuuden tällekin toimenpiteelle.

Hyvinkääläinen RA-SK Oy on yksi...
Lue lisää »


Vilart Teemu Heinonen Oy sai uudet toimivat tilat

Kylmälaitetekniikkaan perustuvien tuotteiden toimittajana ja asentajana tutuksi tullut Vilart Teemu Heinonen Oy toimii nykyään Somerolla uusissa 800 neliön tiloissa.

– Olimme ennen keskustassa, mutta tarvitsimme lisää työskentely- ja varastotilaa konttien ja...
Lue lisää »


Rakentaminen alkaa täältä

www.introgroup.fi

 

Rakentaminen alkaa käytännössä rakennesuunnittelijan pöydältä. Suunnittelijan työ on vastuullista, ja osaamista täytyy löytyä rakennusalalta laaja-alaisesti.

Rakennesuunnittelun ammattilainen Introgroup Oy on suunnitellut monen asuinrakennuksen ja julkisen...
Lue lisää »


Betonirakenteet kestävät

www.instopreitila.fi

 

Minkälainen materiaali on betoni? Voiko betonirakenteista rakennusta peruskorjata? Haastattelimme aiheesta Turun seudulla toimivaa kokenutta rakennesuunnittelijaa ja otimme samalla selvää betonirakennusalan nykytilasta.

− Betoni on vaativa rakennusmateriaali. Betonirakenteita voidaan ja...
Lue lisää »


Betonin uudet mahdollisuudet

Vaikka betoni on vanha, hyväksi havaittu rakennusmateriaali, tehdään senkin parissa aktiivista kehitystyötä. Aalto-yliopiston betonitekniikan professori Jouni Punkki kertoo alan uusista tuulista. 

Jouni Punkki on työskennellyt betonin parissa kauan. Aalto-yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistuneen...
Lue lisää »


Kiire on tavaran­toimittajan haaste

Tiukat aikataulut ja kustannusten minimoiminen eivät ole pelkästään rakennustyömaiden ongelma, vaan ne näkyvät yhä enemmän myös tavarantoimittajien arjessa.

− Betonirakennusala on hyvin hektinen tämän päivän rakennuttamistavoista johtuen. Jälkitoimitukset ja osatoimitukset ovat...
Lue lisää »


Sementti on betonin sydän

Betoni on loistava rakennusmateriaali ja se sopii ominaisuuksiltaan hyvin Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Betonin kaikkein tärkein osa-aine on sidosaineena käytetty sementti, joka antaa betonille muun muassa sen lujuuden, työstettävyyden, pitkäaikaiskestävyyden sekä...
Lue lisää »


Kivenkovaa osaamista

www.fjader-group.fi

 

Perheyritys Fjäder Group Oy:llä tulee tänä vuonna 60 vuotta täyteen kivenmurskaus- ja jalostustoiminnan parissa.

Kivi on puun ohella yksi käytetyimpiä luonnon raaka-aineita, jota hyödynnetään hyvin monipuolisesti...
Lue lisää »


Murskausvoimaa pohjoisesta

www.konekostamo.fi

 

60-vuotista taipalettaan viime vuonna juhlistanut Kone-Kostamo Oy on pitkän linjan murskausalan ammattilainen. Kone-Kostamo Oy:n historia alkoi Kemijärvellä jo vuonna 1956, jolloin yritys oli erikoistunut maanrakennukseen....
Lue lisää »


Pintoksesta tuli Okarian uusi koti

www.pintos.fi

 

Pintoksen raudat ja Okarian muovituotteet ovat jo pitkään elelleet kumppaneina rakennusten betonirakenteissa. Nyt yhteistyölle saatiin lopullinen sinetti, kun Pintos Oy osti Okaria Oy:n osaksi...
Lue lisää »


Salossa on hyvä yrittää

www.tukituote.fi

 

Betonielementin nostaminen paikoilleen on tarkkaa puuhaa. Työn tekijöiltä vaaditaan taitoa ja siirrossa käytettäviltä välineiltä hyvää laatua. Yksi nostamisessa apuna käytettävien ankkureiden valmistaja Suomessa on Salon...
Lue lisää »


Virkeä rakentaminen toi kiireen elementtitehtaalle

www.kovabetoni.fi

 

Suomen Kovabetoni Oy on Turussa sijaitseva elementtitehdas, joka on erikoistunut niin pinnaltaan kuin rakenteiltaankin haasteellisiin julkisivuelementteihin. Perheyritys on perustettu vuonna 1994.

– Työ edellyttää tietysti hyviä,...
Lue lisää »


Pöytyän Tehorakennus taitaa rakentamisen ja betonityöt

www.poytyantehorakennus.fi

 

Kun etsit rehtiä ja osaavaa rakennus- ja perustustöiden ammattilaista Turun seudulla, Pöytyän Tehorakennus Oy on varma valinta.

Pöytyän Tehorakennus Oy on nimensä mukaisesti tehokas sekä...
Lue lisää »


Betoni jyrää Pohjoismaissa

Tiesitkö, että betonia valmistetaan vuosittain yli neljä miljardia kuutiometriä? Ainoastaan vettä ihmiskunta kuluttaa sitä suurempia määriä. 

Kun MBR Oy:n toimitusjohtajalta Juha Heliniltä kysyy betonin parhaista puolista, tulee selväksi, miksi tämä luonnonmateriaali...
Lue lisää »


Täyden kympin betoni

www.kymppibetoni.fi

 

Kymppibetoni Oy on valmisbetonin tuotantoon erikoistunut betoniliike, joka satsaa laatuun.

– Emme ole lähteneet mukaan alalla vallitsevaan halpuutukseen, Kymppibetonin toimitusjohtaja Heikki Laaksonen täräyttää ja jatkaa:...
Lue lisää »


Vaativat raudoitustyöt vaativat omat tekijänsä

Vaikeissa rakennushankkeissa tekijöiltä kysytään paitsi korkeaa ammattitaitoa, toisinaan myös kylmäpäisyyttä mennä vaarallisiin paikkoihin ja suorittaa työ hallitusti riskeistä huolimatta. Hyvinkäällä toimivalla NVH-Yhtiö Oy:llä on ollut projekteja, joissa erikoisosaaminen ja rohkeus...
Lue lisää »


Paalutus laajentaa mahdollisuuksia

Kotimaisen betoniteollisuuden vahvaan osaamiseen voi edelleen luottaa. Betonin käyttökohteet ovat monet, ja kestävänä materiaalina sitä käytetään esimerkiksi paaluttamiseen.

HTM Yhtiöt on rakentajille tuttu perheyritys, joka perustettiin kolmisenkymmentä vuotta sitten. Toimipisteitä yrityksellä...
Lue lisää »


Betonin varmaa osaamista

www.rakennus-jts.fi

 

Raumalla vaikuttava Rakennus JTS juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Yritys tunnetaan myös betonirakentamisestaan, joka vaatiikin varmaa erityisosaamistaitoa.

Betoni on elementti, joka on viime vuosina ryhtynyt saamaan...
Lue lisää »


Muurausta jo neljännessä polvessa

www.rml-rakennus.fi

 

Ammattimuurari sen tietää: linjojen tulee olla suorassa, jotta paketti pysyy kasassa. Satakunnan alueella toimiva RML Rakennus tarjoaa muurausta ja laatoitustöitä jo 20 vuoden työkokemuksella.

Joillekin...
Lue lisää »


Koukuttavaa betonin käsittelyä

www.saraka.com

 

Ulvilalainen Saraka Oy on jo yli 40 vuoden ajan kehittänyt betonin valu- ja kuljetusmenetelmiä ja valmistanut niihin soveltuvia laitteita. Tuotekehityksen päämääränä on alusta lähtien ollut...
Lue lisää »


Vanha pois siististi uuden tieltä

www.totaalipurku.fi

 

Purkutyömaiden jätteistä 99 % menee nykyään uusio- ja hyötykäyttöön kaatopaikalle kippaamisen sijaan. Haasteellisimpia sijoittaa ovat betonin ja tiilen purkujätteet.

– Murskattu betoni ja tiili pyritään...
Lue lisää »


Elementtitehtaalla riittää kiirettä

www.koskenbetonielementti.fi

 

Kosken Betonielementti Oy on Koskella hyvien yhteyksien päässä sijaitseva perheyritys, joka perustettiin aikoinaan palvelemaan pieniä rakennusyrityksiä.

– 90 prosenttia elementeistä menee asuntorakentamiseen, muita käyttökohteita ovat julkiset...
Lue lisää »


Virheistä oppii

Kaksi edellistä vuotta ovat olleet Forssan Asentajat Oy:lle voitollisia. Monien vastoinkäymisten, tappiollisten vuosien ja yrityssaneeraukseen joutumisen jälkeen yritys päätti loppuvuodesta 2014 muuttaa toimintatapaansa sekä nostaa hintoja, ja se on tuottanut...
Lue lisää »


Eristysalallakin rautaisille osaajille olisi kysyntää

www.lvieristyssorri.fi

 

Rakennusala on piristynyt koko maassa ja tulevaisuudennäkymät ovat valoisat. Erityistä virtaa löytyy Varsinais-Suomessa, ja myös telakkateollisuuden virkistyminen on täyttänyt monen yrityksen tilauskirjat.

Eristysalan yrittäjäksi lähtenyt...
Lue lisää »


Yrittäjyys on kovaa, mutta palkitsevaa

www.porinterasmyynti.fi

 

Yli 30 vuotta rakennusalalla työskennelleet yrittäjät tietävät, kuinka rankkaa yrittäminen voi olla. Mutta kun työstään nauttii ja tekeminen on veressä, pienet vastoinkäymisetkään eivät tunnu niin...
Lue lisää »


Kotimaista ritiläosaamista

www.str.fi

 

Porissa toimiva Suomen Teräsritilä STR Oy on kotimaan markkinointijohtaja alallaan. Yritys toimittaa laadukkaita suomalaisia ritilätuotteita suoravientinä myös muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Suomen Teräsritilä perustettiin vuonna 1993 Henrik...
Lue lisää »


Homma pelittää Perecolorilla

www.perecolor.fi

 

Perecolor maalaa metallisia rakenteita ja takaa, että tuote kuin tuote kulkee tuotannon läpi kolmessa päivässä.

Perecolorin toimitusjohtaja Erkka Pere on kasvanut vanhempiensa perustaman yrityksen mukana...
Lue lisää »


Laadukas ja toimiva halli mahdollistaa mukavan työskentelyn

www.niglos.fi

 

Porista käsin toimiva Niglos Oy on pieni ja ketterä yritys, jonka laajasta valikoimasta löytyvät niin varasto-, korjaamo- kuin konepajahallitkin. Yrityksen toiminta lähti liikkeelle hieman...
Lue lisää »


Saisiko olla 50 metriä pitkä kuljetinsilta?

Topmecillä on hallussa kuljettimien ja kuljetinsiltojen valmistus alusta loppuun suunnittelusta, materiaalin hankintaan, valmistukseen, kuljetukseen, asennukseen ja koekäyttöön. Pituudesta viis, sillä yksiköt valmistuvat aina huippulaadukkaina.

Topmec Oy vuonna on 1993 perustettu konepaja...
Lue lisää »


Hyvin tehty työ on kunnia-asia

www.foxjet.fi

 

Varsinais-Suomessa on meneillään runsaasti hyvää pöhinää, joka heijastuu alueen yrityksiin lisääntyneinä tilauksina ja mukavana kiireenä. Yksi kiireisistä on maalaamo Foxjet Oy.

Loimaalla käytännöllisten yhteyksien päässä...
Lue lisää »


Erikoiset työt tuovat maustetta arkeen

www.forssanterasrakenne.fi

 

Forssan Teräsrakenne Oy:llä on ensi vuonna aihetta juhlaan, sillä täyteen tulee 40 vuotta historiaa. Vuosien varrelle mahtuu monenlaista, muun muassa taiteen valmistamista Stefan Lindforsille.

Forssan...
Lue lisää »


Yksi tekijä moneen työhön

www.esakon.fi

 

Huittislainen Esakon Oy on suuntautunut betonirakentamiseen, betonirakenteiden kunnossapitoon sekä saneerauskohteiden erikoisosaamiseen. Yritys tekee myös terästen ja betonirakenteiden pinnoituksia.

– Teemme esimerkiksi piikkaustyöt, betonijyrsintää sekä betoninsahausta...
Lue lisää »


Monipuolisia metallirakenteita suoraan Salosta

www.kangaskorte.com

 

Ei väliä millainen materiaali tai mutka, sillä salolaisen Metallirakenne Kangaskorteen valtti on monipuolisuus.

Yhtiö valmistaa metallirakenteita laite-, metalli ja rakennusteollisuudelle.

– Materiaaleina käytämme alumiinia, ruostumattomia teräksiä...
Lue lisää »


Muista palosuojamaalaus teräsrakenteissa!

www.kspkaarina.fi

 

KSP Kaarina Oy on Turun talousalueella toimiva teollisuusmaalaamo, jonka toimipaikka sijaitsee Kaarinassa.

– Erikoisosaamistamme on palosuojamaalaus, liuotteettomien 2K maalien maalaus, laivojen huoltomaalaus sekä suurikokoisten kappaleiden maalaus, yhtiön toimitusjohtaja Mikko...
Lue lisää »


Tietoa ja osaamista kahdelta kentältä

www.proins.fi

 

Teräksen parissa työskentelevä Proins Oy omaa vahvan ammatillisen kompetenssin niin telakkateollisuudesta kuin mantereellakin tapahtuvasta rakentamisesta. Laaja-alaisuus on hyvä kilpailuvaltti.

Eurajoella toimiva Proins Oy on tähän...
Lue lisää »


Sukitus säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Kustannustehokas hybridimenetelmä on turvallinen ja kestävä ratkaisu taloyhtiöiden putkiongelmiin. Sukitettu putki kestää vähintään 50 vuotta.

– Perinteisellä tavalla tehty remontti on lopputulokseltaan taattu ja hyvä, mutta koska vanhat putket poistetaan uusien...
Lue lisää »


Rakennuspalvelut kivijalasta piipunhattuun

www.laatujj.fi

 

Laatu-JJ Rakennus Oy voi olla nuori perheyritys, mutta rakentamiskokemusta sillä on jo yli 30 vuoden ajalta. Yrityksen tarjonnasta löytyvät saneeraus- ja uudisrakentamisen lisäksi sisustussuunnittelupalvelut.

Forssalaisesta...
Lue lisää »


Luovasti tien päällä

www.rth.fi

 

 

Joskus reittivalinnat ja suuret kappalekoot tuottavat kuljetusalalla päänvaivaa. Vuodesta 1983 erikoiskuljetusalalla toiminut yrittäjä kokeekin olevansa ennen kaikkea ongelmien selvittäjä. 

Yrittäjä Jukka Hällströmin ura erikoiskuljetusalalla alkoi...
Lue lisää »


Vinyylilankkulattian vallankumous

www.rtv.fi

 

Laminaattilattian aikakausi alkaa olla ohi. Tilalle ovat tulleet erinomaisilla ominaisuuksillaan edukseen erottuvat, lukkopontilla varustetut vinyylilankut. Myös suomalaisten tapetointitavat ovat muuttuneet.

Kodinsisustuksen ja pintamateriaalien erikoisliike RTV-Yhtymä...
Lue lisää »


Virtaa pihalta

www.leikkiset.fi

 

Liikunnan ja leikin riemu on nouseva trendi, joka huomioidaan yhä paremmin ainakin julkisella sektorilla. Kaikenikäisiä ihmisiä osataan yhä paremmin kannustaa pitämään huolta itsestään raikkaassa...
Lue lisää »


Maailman yleisin rakennusaine

Betoni on maailman eniten käytetty rakennusaine. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lujuus, kestävyys ja muotoiltavuus. Se on erinomainen materiaali erityisesti kantavissa rakenteissa, lisäksi se tarjoaa myös monia erilaisia mahdollisuuksia esteettisesti monimuotoisten ja...
Lue lisää »


Kaupunkielämää lähellä luontoa

Helsingin kehyskuntiin kuuluva Hyvinkää huokuu elinvoimaa. Vaikka kaupungin keskustassa on tiivis yhteiskuntarakenne, löytyy Hyvinkäältä myös etenkin lapsiperheisiin vetoavaa maaseutumaisuutta.

Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevalla Hyvinkäällä kaikki on lähellä. Pääkaupunkiin tulee matkaa viitisenkymmentä...
Lue lisää »


Graafinen betoni on rakentamisen ja sisustamisen uusi musta

Graafinen betoni on pintakäsittelymenetelmä, jossa betonielementin pintaan saadaan pysyvä, tarkka betonikuviointi tai kuva. Tämä tarjoaa uuden ja mielenkiintoisen vaihtoehdon betonijulkisivuihin sekä myös sisustukseen. Kuviota löytyy valmiina mallistoista ja niistä voi...
Lue lisää »


Miksi demokratia ei toteudu taloyhtiöissä?

30-vuotisen kokemukseni mukaan yksi suurimmista asunto-osakeyhtiöiden dilemmoista on se, että suurin osa osakkaista on täysin passiivisia kun taloyhtiössä päätetään myös omaa kukkaroa koskevista suurista remonteista. Kuinka demokratia päätöksenteossa toteutuu?

Suomalainen taloyhtiöjärjestelmä...
Lue lisää »


Joutsentalon harjannostajaiset

Solid House Magazinen numerossa 1/2017 esitelty Roihien perheen once in a lifetime -projekti on edennyt siihen pisteeseen, että puolimatkan krouvi on nyt saavutettu. Joutsentalon harjannostajaisia vietettiin perjantaina 9.6.2017 Piispanristin Kinon...
Lue lisää »


Betoni on edelleen se luotettavin valinta

Kemijärven ratasillassa ja Turun sairaalatyömaalla viime vuoden loppupuolella paljastuneet laatuongelmat heittivät pitkän varjon koko betonirakentamisen ylle. Kun asiaa on selvitetty, ongelmien on havaittu liittyvän vaativissa infrarakenteissa käytettävään suolapakkaskestävään niin sanottuun...
Lue lisää »