Asfaltti Alfa on palveleva yksityinen asfaltointiyhtiö

Ammattitaito ja laatu, Asfaltti Alfan reseptit

Palveleva yksityinen asfaltointiyhtiöwww.asfalttialfa.com

 

Asfaltti Alfa on alalla suht tuore yhtiö, joka on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa. Menestyksen resepti on ammattitaito ja tinkimätön laatu.

Forssalainen Asfaltti Alfa Oy palvelee kuntia ja kaupunkeja, yrityksiä, maatiloja, taloyhtiöitä sekä yksityishenkilöitä kaikissa asfaltointi- ja maanrakennustöissä.

– Yhtiö on perustettu vuonna 2013 ja onnistuimme saamaan heti vahvan jalansijan omalla toimialueellamme. Aloitusvuonna päällystimme Lounais-Hämeessä, Varsinais-Suomessa sekä Pirkanmaan alueella. Tänä päivänä toiminta-alueemme säde on noin 150 km Forssasta. Oma taustani on Lemminkäiseltä, jossa työskentelin yli 20 vuotta ja yhteensä minulle on kertynyt yli 30 vuotta alan kokemusta, toimitusjohtaja Mikko Palmroos kertoo.

Kalustolla on merkitystä

Asfaltti Alfalla on oma asfalttiasema Forssassa. Sen lisäksi yhtiön työllistää sesonkiaikana kaksi asfalttiryhmää, jotka tekevät töitä läpi kesän.

– Ehdoton vahvuutemme on myös se, että meillä on täydellinen, tuore kalusto. Myös kuljetuspuolen aliurakoitsija KMS-Palvelut Oy:llä on käytössä erittäin laadukas kalusto, mikä luonnollisesti vaikuttaa lopputulokseen. Yhteistyö sujuu heidän kanssaan hienosti, Palmroos kiittelee.

Mikä on nuoren yhtiön salaisuus? – Yksinkertainen resepti: ammattitaito ja laatu. Myös maanrakennuspalvelut ovat meille selkeä etu, sillä asiakas saa meiltä takuun, että työt hoituvat laadukkaasti pohjasta pintaan.

Miksi asfaltti?

Palmroos kertoo, että asfaltin hyvä puoli pintamateriaalina on helppohoitoisuus sekä se, että kura ja roska eivät kulkeudu sisään. Se on myös kestävä päällyste. Asfaltin käyttöikä yksityispihoilla on noin 20-25 vuotta ja laatoitukseen verrattuna asfaltti on yleensä edullisempi vaihtoehto. Toisaalta ne eivät sulje pois toisiaan eli laatoituksen ja asfaltin voi hyvin yhdistää samaan pihaan. Asfalttipinta on myös helppo korjata.

Olennaista asfaltissa on Palmroosin mukaan kiven laatu. – Siinä olemme paikallisesti etulyöntiasemassa, sillä meillä on erittäin korkealaatuiset kivet. Siksi voimmekin antaa työlle ja materiaalille kahden vuoden takuun.

Ei asennusta pakkasilla

On kuitenkin hyvä muistaa, että asfalttitöitä ei ole järkevää tehdä kylmillä keleillä eli silloin kun mittari painuu pakkaselle.

–  Laatu kärsii, eikä kalustoakaan ei ole tarkoitettu toimimaan pakkasilla. Toisaalta liian kova hellekään ei ole hyvä asia etenkään tietöissä, sillä kuumalla jäähtyminen kestää ja jos liikenteen laskee tielle liian aikaisin, ne urautuvat. Tämä ala on muutoinkin säiden armoilla, joten suunnitteluosaaminen on tärkeää.