HTG-Asfaltti_solid_house

Asfaltti takaa siistin & helppohoitoisen pihan

Asfaltoidulla pihalla on monia hyviä puolia: se on siisti, kestää oikein tehtynä vuodesta toiseen ja on moniin muihin materiaaleihin verrattuna myös huomattavasti halvempi ratkaisu. Asfaltti ei kaipaa juuri laisinkaan kunnossapitoa, toisin kuin esimerkiksi kivipiha, jonka pitäminen siistinä vaatii muun muassa säännöllistä rikkaruohojen kitkentää.– Asfaltoitu piha on kaikin puolin hyvä ratkaisu, jopa lumityöt sujuvat siellä helpommin, kertoo HTG-Asfaltti Oy:n toimitusjohtaja Hannu Grönholm.

HTG-Asfaltti Oy on Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella toimiva yritys, joka on erikoistunut nimenomaan omakoti-, kerros- ja rivitalojen pihojen asfaltointiin ja paikkauksiin. Asiakaskunta koostuu pääosin yksityisistä, mutta myös taloyhtiöistä ja yrityksistä. Kaksikymmenvuotisen taipaleensa aikana HTG-Asfaltti Oy on toiminut myös aliurakoitsijana suuremmille asfalttifirmoille. Yritys tunnetaan asiakkaiden keskuudessa erityisesti joustavuudestaan, – yksityiskohdista on helppo sopia ja projektit etenevät ripeästi.

Jos asiakas suunnittelee omalle pihalleen asfalttia, alkaa projekti aina kartoituskäynnillä, jossa arvioidaan muun muassa pohjatöiden tarve. – Jotta pinnasta saataisiin kestävä, on pohjan oltava mahdollisimman tasainen, kertoo Grönholm. Asfalttimateriaaleistakin löytyy eroja ja pihalle valitaan tavallisesti hienompi kiviaines kuin kovaa kulutuksenkestoa vaativille teiden pinnoille. Kun kiviaines on pienempää, tulee valmistaa pinnasta samalla myös tasaisempi ja hiljaisempi.