kuntec

Asukkaiden asialla

Viihtyisä asuinympäristö ei synny itsestään, vaan vaatii kovaa uurastusta. Turkulaisessa infra-alan palveluyrityksessä, Kuntec Infrassa, on tehty paljon kehitystyötä tehokkuuden lisäämiseksi.

Lumen auraus, katujen harjaus, viheralueiden kunnossapito, kunnallistekniikan rakentaminen… Kuntec Infra parantaa monella tapaa asukkaiden elämänlaatua. Kun kaupungin viherliikelaitos ja kunnallistekniikkaliikelaitos vuonna 2012 yhdistyivät yhdeksi Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:ksi eli Kuntec Infraksi, siirtyivät lähes kaikki kuviteltavissa olevat kunnossapitotyöt saman katon alle. Vaikka Kuntec osakeyhtiönä on nuori, on monelle nykyiselle työntekijälle ehtinyt silti karttua pitkä kokemus erilaisista rakentamisen ja kunnossapidon töistä. – Osaaminen on siirtynyt vanhemmilta työntekijöiltä nuoremmille, kertoo toimitusjohtaja Karri Knaapinen.

Tehokkuutta uudistuksilla

Vaikka kokemusta löytyy, on myös Kuntec joutunut tehostamaan toimintaansa kuluneina vuosina. Tehokkuutta haetaan mm. uusilla kalustohankinnoilla, ja ensi keväästä alkaen katuja alkaakin puhdistaa yhä tehokkaampi laite, joka sekä harjaa, imuroi että pesee kadut samalla kertaa.

Toinen merkittävä uudistus on, että koko yritys siirtyy työskentelemään kahdessa vuorossa. – Työt hoituvat sillä tavoin vähemmällä kalustomäärällä ja ilman ylityötunteja, perustelee Knaapinen ratkaisua. Kun hoidettavien työtehtävien määrä on laaja, täytyy yrityksestä löytyä todellista moniosaamista. Myös tätä puolta on pyritty korostamaan, ja tulevaisuudessa yksittäisen työntekijän vastuualue laajenee.

Töitä kaikille

Vaikka Turun kaupunki on edelleen Kuntecin töiden suurin tilaaja, voidaan palveluja tarjota kaikille halukkaille. Yrityksen monipuolisesta osaamisesta hyötyvät niin lähikunnat, taloyhtiöt, kiinteistöhuoltoyhtiöt, liikeyritykset kuin kotitaloudetkin. Kuka tahansa voi tuoda rikkinäisen moottorisahansa Kuntecin korjaamolle huollettavaksi tai tilata yrityksen hoitamaan pihaansa. Knaapinen toivoo, että ihmiset löytäisivät kyseiset palvelut aiempaa paremmin. – Yksityisten ihmisten tuomat työt ovat erittäin tervetulleita, koska sillä tavoin emme joudu karsimaan palveluiden ja henkilöstön määrää myöskään tulevaisuudessa.