Ansion_sementtivalimo_solid_house_300_CMYK

ASV – Betonirakentamista pitkällä kokemuksella

Betoni tuotteena voi kuulostaa yksinkertaiselta ja harmaalta, mutta laadukas betonirakentaminen vaatii asiantuntemusta, kokemusta ja ammattitaitoa. Näitä kaikkia löytyy Ansion Sementtivalimo Oy:ltä, toisen polven perheyrityksestä, joka on perustettu jo vuonna 1949. Betonikattotiilien ja viemäriputkien valmistuksesta aloittanut ASV on vuosikymmenten varrella kasvanut Turun alueen suurimmaksi betonielementtien toimittajaksi.

Betonia on kaikkialla

Betoni on meille niin jokapäiväistä, että sitä ei yleensä edes huomaa. Silti betonirakentaminen on pääosassa monissa julkisissa kohteissa. Betonin edut ovatkin moninaiset. – Betoni ei lahoa, vety, homehdu eikä pala. Se eristää ääntä eikä vaadi juurikaan hoitoa ja huoltoa, listaa ASV:n toimitusjohtaja Ari-Pekka Ansio. Merkittäviä betonikohteita, joihin olemme osallistuneet Turun seudulla, ovat mm. Kupittaalla entisen HK:n tehdasalueen asuintalot, Telakkarannan asuinrakentaminen, Kauppakeskus Mylly sekä Turun kaupunginkirjasto, hän kertoo.

Betonia sekä rakennusliikkeille että pienrakentajille

ASV toimittaa tällä hetkellä etupäässä räätälöityjä betonielementtejä ja valmisbetonia asuntotuotannon tarpeisiin Turun alueella ja koko Etelä-Suomessa. Yhtiö palvelee myös pientalorakentajia, joille toimitetaan valmisbetonia suoraan työmaille. ASV:n elementtitehtaalla ja kahdella betoniasemallaan työskentelee tällä hetkellä noin 100 työntekijää. – Vaikka joidenkin myyntiartikkeleiden, kuten ontelolaattojen tuotanto on jo pitkälle automatisoitua, syntyvät räätälöidyt betonituotteet edelleen pitkälti käsityönä, Ansio selvittää.

Vihreämpää betonituotantoa

Ansion Sementtivalimossa on panostettu myös ekologiseen ajatteluun ja useat jätemateriaalit, kuten ylijäämäbetonit tai tuotannossa syntyvät pesuvedet kierrätetään. Myös valmisbetonin tuotannossa käytettävä lämpö saadaan nykyään omasta takaa. – Rakensimme tehtaan yhteyteen oman haketta käyttävän lämpövoimalan, joka tuottaa lämmintä käyttövettä kiinteistöjen lämmitystä ja elementtien kuivumisprosessia varten, Ansio toteaa.

Lisätietoa Ansion Sementtivalimosta löytyy yhtiön kotisivuilta www.asv.fi ja nettisanakirja Wikipediasta.