Areva Solar on kotimaisen aurinkopaneelituotannon edelläkävijä.

Aurinkoenergiaa Areva Solarilta

Aurinkoenergia on kannattava vaihtoehto sähkön tuottamiseksi. Ekologisuuden ja energiaomavaraisuuden lisäämisen ohella aurinkopaneelien hankinnalla voi kiinnittää osan sähkön hinnasta pitkäksi aikaa.

Areva Solar on kotimaisen aurinkopaneelituotannon edelläkävijä, joka myy ja asentaa SaloSolarin Suomessa valmistamia paneeleita. Areva Solarin toimitusjohtajan Anu Arevan mukaan aurinkoenergialiiketoiminnan kannalta merkittävää oli, kun mikrotuottajille annettiin mahdollisuus syöttää sähkön ylituotanto valtakunnan sähköverkkoon. Muutoksen myötä jokaiselle paneelien omistajalle tuli mahdollisuus tuottaa sähköä, ja aurinkopaneelibisnes ryhtyi laajenemaan.

– Tällä hetkellä Suomessa on asennettu paljon aurinkopaneeleita kotien ja toimitilojen katoille, mutta jatkossa paneeleita halutaan käyttää myös julkisivuissa. Tulevaisuudessa esimerkiksi parvekelaseista ja lasikatteesta voidaan osa korvata aurinkopaneeleilla, Areva kertoo.

Paneelien hinnat laskivat useamman vuoden, mutta lasku on nyt hidastunut tai kokonaan pysähtynyt. Paneelit ovat normaalikäytössä erittäin pitkäikäisiä ja huoltovapaita, ja SaloSolar antaa omille tuotteilleen 25 vuoden +20% tehotakuun.

– Paneelien takaisinmaksuaika omakotitaloissa riippuu sähkön hinnan kehityksestä, ja tämän hetken edullisella sähkön hinnalla puhutaan noin 15-18 vuoden ajasta. Aika voi kuitenkin nopeasti lyhentyä, mikäli sähkön hinta lähtee nousuun. Yritykset voivat hakea ELY:ltä energiatukea aurinkosähköjärjestelmään, joka vuonna 2016 oli 25%. Paneelien hankinnalla on mahdollista saavuttaa nykyisin arviolta 4-6 % vuosituotto sijoitetulle pääomalle, Areva jatkaa.

Suomalaisille suunniteltu

SaloSolar perusti vuonna 2015 Suomen ensimmäisen perusaurinkopaneeleita valmistavan tehtaan Saloon. Areva kertoo kuluttajien ottaneen suomalaisen aurinkopaneelin hyvin vastaan, sillä kotimainen tuote on aina luotettava ja haluttu.

– SaloSolar on erityisen tarkka valmistettujen paneelien laadusta ja turvallisuudesta. Paneelit testataan huolella tehtaalla sekä testilaitteissa että ulko-olosuhteissa ennen niiden myyntiä, ja niiden valmistuksessa on huomioitu Suomen vuodenaikojen vaihtelevat olosuhteet. Tämä erottaa meidät monista muista kilpailevista valmistajista, Areva selventää.

Viimeisimpänä tuotekehityksen lopputuloksena SaloSolar on tuonut markkinoille värjättyjä kennoja, jotka mahdollistavat vaikkapa punaisten paneelien asentamisen punaiselle tiilikatolle. Lisäksi yhtiö pyrkii kasvattamaan paneelien tehoa entistä paremmaksi. Areva vinkkaakin kuluttajia perehtymään tarkkaan ostettavaan tuotteeseen.

– Paneelien määrä kannattaa aina mitoittaa oikean kokoiseksi yhteistyössä ammattilaisen kanssa. Mutta pelkkää määrää ei kuitenkaan pidä tuijottaa, vaan kannattaa selvittää tarkemmin tuotteen ominaisuudet, jotta hinta-laatusuhde on varmasti kohdillaan.