sahkourakointi2

Aurinkosähkömarkkinat ovat kasvussa

Paavo Savolaisen ja Joni Paukun mukaan energiatehokkuus kuvailee nykypäivää parhaiten. Aurinkopaneelien ja keräimien vaikutus sähkölaskun minimoimiseen ovat herättäneet kiinnostusta, sillä energiasäästöihin pyritään aina. Vihreän energian mahdollisuudet ovat rajattomat ja riippuvat täysin asiakkaan sijoituksen laajuudesta. Aurinkopaneelin perusjärjestelmällä sähkökustannukset kuitenkin laskevat huomattavasti ja ylijäämä sähkö voidaan myydä energiayhtiöille, mikä tuottaa sijoitukselle lisäarvoa.

sahkourakointiSavolaisen perustama Turun Sähköurakointi Oy on erikoistunut sähköalan eri ratkaisuihin, ja toimintaa on kehitetty entisestään tuomalla LVI- ja kylmäpalvelut sähköpalveluiden rinnalle. – Haluan tarjota asiakkaille kolme keskeistä palvelua samasta paikasta. Tavoitteena on luoda toimiva täyden palvelun talo. Markkinoille on saapunut mielenkiintoinen uutuus, nimittäin hybridikeräin, joka tuottaa sekä sähköä että lämpöä esimerkiksi lämminvesivaraajaan. Perinteisen sähköpaneelin hyötysuhde on noin 10–20 % ja loput muuttuu lämmöksi, jota ei hyödynnetä. Hybridikeräin käyttää tämän lämmön hyödykseen ja siirtää sen lämminvesivaraajaan. Sähköpaneelin lämpö voi lämpimänä kesäpäivänä nousta jopa sataan asteeseen, jolloin sen hyötysuhde laskee. Hybridikeräin taas kerää lämmön itselleen, jolloin paneeli viilenee, eikä sähköntuotto laske.

Hybridikeräimen hyöty on juuri se, että samasta paneelista saadaan sekä sähköä että lämpöä. Tällöin molemmat toiminnot toimitetaan yhdellä asennuskerralla, jolloin asennuskustannuksetkin laskevat.