Turun_markiisi_ja_peite__solid_house

Aurinkosuojaus kuntoon vuosien kokemuksella

Kevät tulee taas tuoden mukanaan aurinkosuojaukseen liittyvät kysymykset. Aurinkosuojalaitteiden kirjo on laaja, mutta ammattilaiset auttavat mielellään sopivan ratkaisun löytämisessä. 

Turun Markiisi ja Peite Oy myy ja asentaa aurinkosuojalaitteita vankalla kokemuksella pääasiassa Varsinais-Suomen ja Helsingin alueella. Yritys sai alkunsa, kun toimitusjohtaja Kalle Uron satulaseppänä toiminut isoisä 1950-luvulla perusti purjeita ja satulanseppäpalveluita tarjoavan yrityksensä. Nyt kokenut perheyritys tarjoaa yksilöllistä ja laadukasta palvelua niin yksityisasiakkaille kuin liiketiloillekin.

Sesongit näkyvät selvästi

Aurinkosuojalaitteiden vilkkain sesonki ajoittuu luonnollisesti kesäaikaan. Markiisit ja aurinkovarjot ovat kysyttyjä tuotteita heti kevätauringon pilkahdellessa, mutta myös ulkopuoliset lasikatteet ja -huoneet tarjoavat viihtyvyyttä terassille pitkälle syksyyn. – Lisävarusteilla, kuten himmennettävillä led-valoilla ja lämmittimillä, viihtyvyys paranee ja terassikausi pitenee, Uro hehkuttaa.

Sesonkiluontoisuus näkyy myös yrityksen henkilöstömäärässä. Tavallisesti noin 20 työntekijän voimalla pyörivän yrityksen työvoima kasvaa kesäkaudella ja omien asentajien lisäksi tarvitaan lisäapua. Tuotteiden toimitusaika on silti nopea, viikosta kolmeen viikkoon, sesongista ja kohteesta riippuen.

Valttikorttina laaja valikoima

Turun Markiisia ja Peitettä on kiitelty aina laajasta valikoimasta. Yrityksellä on tarjota aurinkosuojatuotteita lähes käyttöön kuin käyttöön, ja mittatilaustyönä tehdyt tuotteet ilostuttavat asiakkaita vuosia. Markiisien ja lasikatteiden lisäksi yrityksen valikoimasta löytyvät niin aurinkovarjot, sisäkaihtimet kuin PVC-suojapeitteet autoille ja laivoille. Myös muodikkaiden ja erityisen tehokkaiden screen-markiisien valikoima on laaja.

Laadukkaiden markiisien ja aurinkovarjojen värivalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Kangasvärien määrä on päätä huimaava, asiakas saa valita omansa noin 300 värin joukosta. Runkovärejä löytyy vakiona noin 60. Aurinkovarjoissakin käytettävä markiisikangas on kestävä, se suojaa tehokkaasti auringolta ja sateelta. Kankaat on mahdollista saada myös logolla tai tekstillä varustettuna. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi teksti maalataan käsin, mutta myös printit onnistuvat.

Muuttunut ala

Aurinkosuojalaitteet ja materiaalit ovat vuosien mittaan kehittyneet ja niiden laatu on parantunut. – Ennen ei olisi tullut mieleenkään käyttää polyesteriä ulkona, mutta nyt sekin onnistuu, Uro sanoo. Alan kehittyminen tuo myös haasteita. – Tänä päivänä suositaan passiivista suojaamista. Se on helppo ja nopea energiataloudellinen ratkaisu. Tuotteet tähän ovat olemassa, mutta haasteena on se, kuinka ne saadaan käyttöön, kertoo Uro.

Uro on pannut merkille alalla kiristyneen kilpailun. – Hyviä kilpailijoita on paljon, mutta meillä on onneksi omat valttikorttimme joilla erotumme muista: pitkä kokemus, hyvä ja yksilöllinen palvelu sekä laaja valikoima.