ruutukaihdin

”Aurinkosuojaus on edullinen ja näyttävä ratkaisu energiatehokkaaseen asumiseen”

Mika Jalonen tarjoaa monipuolisia sisä- ja ulkopuolen aurinkosuojausratkaisuja mittatilaustyönä. Suomessa valmistetut sälekaihtimet, pystylamellit ja markiisit edustavat pitkää kokemusta ja vankkaa osaamista. Jalonen painottaa tuotteiden tuomaa energiasäästöä ja valmistaa myös automatisoituja ratkaisuja, joiden avulla aurinkosuojausta voidaan säädellä entistä tehokkaammaksi.

ruutukaihdin2Ruutu Kaihdin toimii osana Aurinkosuojaus ry:tä, missä energiatehokkuus on ollut erityisen paljon pinnalla. Aurinkosuojaus laskee merkittävästi sisätilan lämpötilaa ja säästää näin myös energiakuluissa. Liike- ja toimistotiloissa pyritään jo suunnitteluvaiheessa ottamaan aurinkosuojauksen vaikutukset huomioon. LVI-suunnittelijat voivat laskea jäähdytystarpeen aurinkosuojauksen avulla ja mitoittaa ilmanvaihtojärjestelmät sen mukaisesti.
– Aurinkosuojaus kannattaa laittaa kuntoon ennen energiaa kuluttavien viilennyslaitteiden hankkimista. Sen jälkeen voi katsoa, tarvitaanko lisäviilennystä tai parhaassa tapauksessa ei mitään. Aurinkosuojaus on edullinen ja näyttävä ratkaisu energiatehokkaaseen asumiseen ja työskentelyyn.

Aurinkosuojaustuotteiden elinkaari vaihtelee 10–20 vuoteen, eli niiden käyttöaika on hyvinkin pitkä. Uudiskohteissa saattaa investointi maksaa itsensä saman tien takaisin alentuneena ilmanvaihdon laitteiston kustannuksena. Jäähdytykseen käytettävästä energiasta voi parhaimmillaan säästää jopa 90 %. Kaihtimia voidaan myös käyttää lisäeristeenä ikkunalasien välissä päinvastaisen vaikutuksen saavuttamiseksi. Näin lämmityskustannuksissakin voidaan säästää muutamia prosentteja.

ruutukaihdin3