Aurinkovarasto on todellinen innovaatio lämmityksen saralla

www.aurinkovarasto.fi

 

Kiinnostaako tuhansien eurojen säästöt lämmitys­kustannuksissa? Vastaus on Aurinkovarasto.

GEOTALO®-AURINKOVARASTO on taloon tai ulkorakennukseen integroitava korimoduuli, jossa täydellinen aurinkosähkölogiikka- ja lämpöpumppujärjestelmä on valmiiksi asennettuna. Tuote on Tekesin rahoittama innovaatio lämmityksen saralla. – Kyseessä on tekninen tila, joka toimitetaan paikan päälle erillisenä varastona. Kokonaisuus sisältää 3 kWh aurinkosähkövoimalaitoksen ja taustalla toimii lämpöpumppujärjestelmä, joka lämmittää varaajaa ja näin koko omakotitaloa. Käytännössä Aurinkovarasto saa siis sähköä katolta lämpöpumpun käyttämiseen.

Lämmitä 90 % edullisemmin

Suurimmillaan kokonaisuuteen voi generoida 300 kWh lämpöä maalämmöllä, jolloin puhutaan isosta kokonaisuudesta. – Kokemustemme mukaan 8 kWh:n järjestelmä pystyy lämmittämään omakotitalon 90 % edullisemmin esimerkiksi suorasähköön verrattuna eli tällöin puhutaan tuhansien eurojen säästöistä vuositasolla, tuotteen kehittäneen Geotalot Oy:n toimitusjohtaja Sami Aro kertoo.

Heti valmis kokonaisuus

Lämmitysjärjestelmä toimitetaan käyttövalmiina yhdellä nostolla. Aron mukaan kokonaisuus voidaan toimittaa uudiskohteeseen heti projektin alkuvaiheessa, mikä tarkoittaa, että sähköpääkeskus, työmaavalaistus, pistorasiat ja lämmitysjärjestelmä voidaan ottaa välittömästi käyttöön. – Aurinkovarasto säästää myös tilaa, sillä lämmitysjärjestelmälle ei tarvitse tehdä talossa rakenteellisia muutoksia tai erillistä tilaa.