Scanmikael_solid_house_magazine_300_CMYK

Autotallista ulkomaille

Scanmikael Oy on innovatiivinen yritys, jonka monitoimiset siirtolasiseinät ovat tehneet vaikutuksen ympäri maailman. Kaikki alkoi 14 vuotta sitten autotallista, ja tänään suomalaisen yrityksen kädenjälkeä voi ihailla muun muassa Sydneyn oopperatalossa.

Kuluvan vuoden alussa Pohjanmaan Rakennuspelti Oy, tutummin PRP, seinäjokelainen lasi- ja metallialan toimija vahvisti lasialan osaamistaan ostamalla alan johtavan lasitilanjakamiseen erikoistuneen porilaisen Scanmikaelin osakekannan. Scanmikael jatkaa itsenäisenä yksikkönä täydentäen tuotevalikoimaansa PRP:n lasituotteilla, kuten kokolasikaiteilla.

Scanmikael työllistää sisälasirakentamisen ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet kolmeen päähaaraan; ensimmäinen suuntautuu teollisiin rakennuksiin, kuten kauppakeskuksiin. Scanmikael on kehittänyt konseptin, jossa liikkeiden julkisivut saadaan yhtenäisiksi ja muotoilultaan moderneiksi kokonaisuuksiksi, joissa turvallisuus on huippuluokkaa. Patentoitu salparakenne yhdessä Abloy:n turvalukituksen kanssa suojaa liiketilaa epätoivotuilta käynneiltä. Tarvittaessa elementit voidaan varustaa murtosuojalukkien P4A–P6B varusteilla. Scanmikaelin kädenjälki näkyy Turussa muun muassa Kultatalossa sekä Hansakeskuksessa. Toimistorakentaminen muodostaa toisen suuren osa-alueen Scanmikaelin toiminnassa, ja toimitusjohtaja Ossi Viljanen kertoo äänieristyksen olevan yhä tärkeämpi elementti nykyajan työskentelyssä. – Vetäytymistilojen ja neuvotteluhuoneiden äänieristys työllistää meitä paljon, sillä työntekijät kaipaavat rauhaa ympäristön hälinältä. Tällä hetkellä Scanmikael osallistuu Turun Verohallinnon remonttiin luomalla noin sata vetäytymistilaa.

Koska poikkeus vahvistaa säännön, Scanmikaelin kolmas asiantuntija-alue keskittyy ulkorakentamiseen, jossa yritys käyttää huippulaatuisia säänkestäviä komponenttejaan. Scanmikael toimittaa säännöllisesti terassilasitus järjestelmiä aina Australiaan saakka, jossa suolainen meri-ilma edellyttää käyttämään vain parasta, Viljanen kertoo.

Referenssit puhuvat puolestaan

Kotimaisen yrityksen tuotteet menestyvät paitsi ympäri Suomen myös ulkomailla; kanadalaiset suunnittelutoimistot suosivat järjestelmiä, joita on hyödynnetty muun muassa Englannin tunnetussa kauppakeskuksessa Harrod’sissa sekä McLarenilla.

Siirtolasiseinän päätarkoitus on jakaa tiloja nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kaikki ratkaisut voidaan räätälöidä ja varustaa asiakkaan tarpeiden mukaan, sillä Scanmikael vastaa itse suunnittelusta ja valmistuksesta. Patentinalaisten komponenttien takia tuotteet ovat ainutlaatuiset, ja Viljanen kertookin yrityksen olevan ainoa toimija, joka on onnistunut yhdistämään automaattisen sähkötummennuksen siirtolasiseinään. – Erikoisosaamisemme on ehdottomasti vahva kilpailuetu, jonka takia olemme pärjänneet hyvin markkinoilla. Tästä osoituksena on myös maailman korkein siirtolasiseinä, yli viisi metriä korkea seinä asettaa tuotteelle erityisvaatimuksia jotka ovat yritykselle arkipäivää.
Scanmikaelin tuotteisiin voi tutustua yrityksen myyntipisteellä Porissa tai Isku Center Espoon showroomissa.