lemminkäinen_solid_house_2_300_CMYK

Avaa olohuoneesi Turun linnalle ja Aurajoelle

Lemminkäinen on Suomen suurin rakentaja, jonka yksikkö Lemminkäinen Talo kehittää korkealuokkaista asuntotuotantoa kansallismaisemissa. Uusimpina projekteina nousevat Turun Sataman Tähti ja Turun Sataman Loiste.

Turun telakkarantaan on nousemassa kaksi ainutlaatuista kiinteistöä, jotka edustavat Lemminkäinen Talo Oy:n korkeatasoista rakentamista. Yrityksen omalle tontille rakennettavat ja paikalleen valettavat kiinteistöt ovat kävelymatkan päässä keskustasta ja kulttuurin keskellä, vastarannalla seisoo nimittäin Turun linna.

Turun Sataman Tähti valmistuu vuoden vaihteessa tarjoten upeita kaupunkikoteja niin yksin asuville kuin perheillekin. Rakentamisessa käytetään korkealaatuisia materiaaleja ja asukasmukavuuteen on panostettu erityisen paljon. – Asunnoissa on viilennys sekä tulo- ja poistoilmalaite, joka huolehtii erinomaisesta sisäilmasta, Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Jukka Lämsä kertoo.

Rakentajan ja arkkitehdin visiot kohtasivat

Energiatehokkuus on tärkeä asia, ja se on otettu huomioon uusiutuvan energian ja kaukolämmön yhdistelmällä. Maalämpö viilentää asuntoja ja lämmittää autotallin, kaukolämpö puolestaan lämmittää huoneistot vesikiertoisen lattialämmityksen avulla. Muilta osin talotekniikka on viety uudelle tasolle muun muassa asukasmukavuuden ja esteettömyyden saralla; Turun Sataman Tähti on ensimmäinen kerrostalo Turussa, jossa on Koneen uusin hissijärjestelmä, joka tunnistaa oikean asuinkerroksen asukkaan avaimesta ja vie hänet automaattisesti sinne.

Projektiin valittiin tunnettu arkkitehtitoimisto Arosuo, jonka visiot vastasivat juuri sitä luksusta, mitä kiinteistöihin kaivattiin, asuntomyyjät Eeva Elo ja Arto Ruohola toteavat. Laajat ikkunapinnat tuovat valoa asuntoihin ja terassin kokoiset, lasitetut parvekkeet avautuvat Aurajoelle. – Olohuoneessa voi istua ja ihastella Turun linnaa ja joen kauneutta, Elo kertoo. Myös pihan viheralueella ja leikkipaikoilla on panostettu viihtyvyyteen sekä ennen kaikkea turvallisuuteen.

Lemminkäinen Talo Oy:n toinen kiinteistö, Turun Sataman Loiste, tulee lähiaikoina ennakkomyyntiin.