tepu

Betonikäsittelytaito määrittää talon elinkaaren

Lammi-konserni lanseerasi vuonna 1994 Turussa eristemuottiharkon, minkä seurauksena tuote-edustajat hakivat asentajaa. Teijo Kulmala oli valmis tarttumaan haasteeseen ja on siitä lähtien rakentanut Lammin kivitaloja. Erikoisosaaja luonnehtii betonikäsittelyosaamista työn tärkeimmäksi osaksi.

Yrittäjä Teijo Kulmala luonnehtii itseään yhden tuotteen mieheksi ja on ensimmäisestä kivitalostaan asti säilyttänyt ”yksiavioisen” suhteensa Lammi-konserniin.
– Olemme erikoistuneet juuri tähän konseptiin ja koemme sen toimivaksi. Lammi on kouluttanut meidät alusta asti asentamaan heidän tuotteitaan ja siihen haluammekin keskittyä. Tämä on erikoisosaamista, jota ei muualta opi. Siksi koulutamme asentajamme yhdessä tuotteenvalmistajan kanssa.

tepu2Yksinkertainen konsepti on Kulmalan mielestä toiminnan vahvuus. Henkilökunta on koulutettu juuri Lammin tuotteiden asentajiksi ja painopiste on ollut betonikäsittelyvalmiuksissa.
– Asentajamme tietävät kaiken tarvittavan betonista ja sen käsittelystä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Talon elinkaari on riippuvainen oikeasta betonikäsittelystä.
Innokkaat työmiehet palvelevat kolmen asennusryhmän muodossa, jolla Turun tarpeet katetaan enemmän kuin hyvin.

Tepu 2000 seuraa toiminnassaan vahvasti alan trendejä, joita mm. messutalot usein heijastavat. Kulmalan mukaan ihmiset ovat viimeisten neljän vuoden aikana suosineet valkoisia ja avaria tiloja sekä korkeita huoneita. Uudempana villityksenä toimivat passiivitalot, joiden rakentaminen onnistuu mainiosti Lammin tuotteilla.

Miten asiakas osaa valita oikeat ammattilaiset?

– Tuotteen valmistajalta voi suoraan kysellä osaavia tekijöitä. Lammi on kouluttanut meistä heidän tuotteiden asiantuntijoita ja edustajia. Olemme siis itse tuotekehittäjän puolesta saaneet pätevyyden ja nykyään kehitämme työmenetelmiä yhteistyössä. Olemme erittäin ylpeitä osaamisestamme, mutta samalla ymmärrämme sen kehittämisen tärkeyden. Vahvistamme siis tulevaisuudessa osaamistamme yhä enemmän, jotta rakennusten elinkaari olisi mahdollisimman pitkä, Kulmala vastaa.