betonivuori_solid_House_300_CMYK

Betonityöt vuoren varmasti

Pian 10. juhlavuottaan viettävä Betonivuori Oy tiedetään toimialueellaan luotettavaksi toimijaksi, jolta hoituvat ammattitaitoisesti ja varmasti betonipumppaukset sekä lattioiden valutyöt. Lähes 30 vuotta betonialalla ollut toimitusjohtaja Timo Vuori tietää omakohtaisesti, että vain kokemus kartuttaa ammattitaitoa: – Betonin kanssa on osattava keskustella. Se on vähän kuin tuli: hyvä renki, mutta ikävä isäntä, hän kertoo. Betonialalla ammattitaito näkyy erityisesti materiaalin käsittelyn ja aikataulutuksen yhteensovittamisessa, jota ei koulun penkillä opita. Siksi Betonivuori käyttää mielellään aikaa varsinkin uusien työntekijöiden perusteelliseen perehdytykseen ja koko henkilökunnan jatkuvaan koulutukseen.

Yrityksen referenssilistalta löytyy kaikenlaisia ja kaikenkokoisia valukohteita. Haastavuudessaan Vuoren mieleen ovat jääneet Helsingissä Kampin Huipun urakointi sekä OP-Pohjola Vallilan saneeraus, jotka työllistivät yritystä parisen vuotta. Yrityksen monipuolisen kaluston uutuutena on kesällä 2014 hankittu liki 40-metrinen pumppu, joka sopii erinomaisesti haastaviin kaupunkiolosuhteisiin keveytensä ja näppäryytensä ansiosta. – Se on ainoa laatuaan käytössä oleva ”city-pumppu” Suomessa, Vuori toteaa.

Vihreitä arvoja kannattava yritys on ollut ennakkoluulottomasti kehittämässä erityisesti yrityksensä betonipumppauksen työtekniikoita, panostanut vähäpäästöiseen kalustoon ja käynyt hakemassa valutekniikkaoppia aina Yhdysvalloista asti. Tulevaisuudessa yritys aikoo satsata työvoiman ja kaluston kasvattamiseen: – Meillä on kasvuun hyvät mahdollisuudet. Suomi pitäisi vain saada nousuun ja hintataso sille tasolle, että työn tekeminen kannattaa sekä työntekijän että yrityksen kannalta, Vuori toivoo.

Betonivuoren pääasiallinen toiminta-alue kattaa Etelä-Suomen, mutta yritys ottaa isompia urakoita vastaan pidemmältäkin.