Pikkuvihreä_solid_house_magazine_300_CMYK

Ekologista ja helppoa

Käymälöihin ja kompostointiin erikoistunut PikkuVihreä Oy on jo reilun kahdenkymmenen vuoden ajan ollut ekologisen ajattelun edelläkävijä. Yritys aloitti toimintansa 1980-luvun loppupuolella tavoitteenaan lisätä biojätteen lajittelua ja kierrätystä. Vasta nyt pyrkimykset alkavat toteutua. Toimitusjohtaja Jukka Lindroos iloitsee, että myös kaupunkilaiset ovat ottamassa ympäristöasioita huomioon.

– Talousjätettä hoidetaan jo Turun keskustassakin. Kompostointi on helppoa, jos sen tekee oikein. Kunnon laitteilla ja vehkeillä se onnistuu, Lindroos kertoo.

Lindroosin mukaan toimiala on muuttunut yhä teknisempään suuntaan ja laitevalikoima on kasvanut. Myös PikkuVihreän valikoimasta löytyy laitteita jokaiseen makuun ja tarpeeseen, ja ovatpa tuotteet helposti myös asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöitävissä. Laitteiden käytössä Lindroos uskoo kuitenkin helppouteen. –Haluamme näyttää, että yksinkertaisempiakin ratkaisuja löytyy, Lindroos sanoo.

Lisätäkseen tietoutta ekologisuuden tärkeydestä yritys järjestää koulutuksia oppilaitoksille. Myös alan ammattilaiset, kuten jätevesineuvojat, käyvät myymälässä tutustumassa laiteuutuuksiin ja saavat osaavalta henkilökunnalta tärkeitä neuvoja. Lindroos näkee yhteistyön merkityksen alan kehittämisessä tärkeänä. Hän kutsuukin muita alan toimijoita mieluummin kollegoikseen kuin kilpailijoikseen. – Yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaan. Suomesta löytyy osaamista maailmanlaajuiseenkin vientiin, mutta yksin se ei onnistu, Lindroos sanoo. Lukijoille hänellä on tärkeä viesti: – Muistakaa pitää huoli ympäristöstä, pienikin teko on pitkässä juoksussa iso teko!