Tetor Oy tekee betonimuottityöt, laudoitukset, elementtiasennukset sekä betonirungot rakennuksiin perustuksista alkaen.

Elementeillä tehokkuutta betonirakentamiseen

www.tetor.fi

 

 

Turun talousalueella toimiva betoni- ja elementtirakentamisen asiantuntija Tetor Oy tekee betonimuottityöt, laudoitukset, elementtiasennukset sekä betonirungot rakennuksiin perustuksista alkaen.

– Teemme rakennusprojekteja aliurakointina Turun seudun suurimmille rakennusliikkeille kuten Pohjolarakennukselle, Jatkelle, YIT:lle, Lemminkäiselle, Ojarannan Rakennukselle ja Hartelalle, Tetor Oy:n toimitusjohtaja Teijo Uusitalo esittelee. Liikerakennusten ja taloyhtiöiden lisäksi Tetorin uudisrakennus- ja remontointikohteiden joukkoon mahtuu myös omakotitaloja.

Yritys on toiminut vuodesta 1997 alkaen. Uusitalolla itsellään on rakennusalalta lähes 30 vuoden vankka kokemus. Laadukkaasti ja ajallaan tehty työ puhuu puolestaan: hyviä esimerkkejä Tetorin projekteista ovat JATKE -asuntojen runkorakentaminen sekä Kauppakeskus Myllyn porrastornien laudoitukset. Yrityksen referensseistä löytyy myös hieman erikoisempia urakoita. – Teimme Stora Ensolle puukerrostalon tilaelementeistä eli moduuleista, jotka valmistetaan tehtaalla ja toimitetaan työmaalle täysin asennusvalmiina, Uusitalo kertoo.

Elementtirakentaminen on nopeaa ja turvallista

Pääkaupunkiseudulla täyselementtirakennukset ovat Uusitalon mukaan jo melko yleisiä. Turun seudulla valmisosarakentaminen on selkeästi harvinaisempaa, vaikka se toisi mukanaan runsaasti etuja kustannustehokkuuden maksimoinnista työturvallisuusriskien minimointiin. – Työmaalla vastaan tulee usein erikoisia ja yllättäviäkin tilanteita ratkottavaksi. Nopeasti muuttuva sää on yleisin ongelmatekijä: kova tuuli tuo haasteet ja riskinsä erityisesti työturvallisuutta ajatellen, Uusitalo kuvailee. – Hyvä suunnittelutyö ja järjestelmällisyys kantavat kauas ja luovat perustan yrityksen luotettavuudelle. Aikataulussa on pysyttävä huolimatta siitä, mitä työmaalla tapahtuu.

Elementtirakentamisessa suunnittelu ja työn aikatauluttaminen on helpompaa. Kovaa kulutusta, käyttöä ja kosteutta erinomaisesti sietävä betoni on rakennuksen perusta, ja betonivalmisosarakentamisella rakennusprojektiin kuluva aika saadaan minimoitua. Se palkitsee jokaista osapuolta. – Jo yhden työpäivän aikana saadaan näkyviä tuloksia, sillä elementtien avulla rakennus nousee pystyyn nopeasti. Asiakas on tyytyväinen, eikä mikään tunnu hienommalta kuin oman työn jäljen näkeminen. Tämähän valmistuu! Uusitalo naurahtaa.

Onnistuneen työn takana on vahva ammattitaito

Elementit eivät vielä takaa aikataulussa pysymistä. – Isoilla työmailla on isot murheet. Monesti rakennusprojekteissa töiden alku myöhästyy, mistä alkaa valtaisa dominoefekti. Silloin ammattitaito ratkaisee, Uusitalo toteaa.

Tetor Oy:llä työskentelee tällä hetkellä 25 betonirakentamisen osaavaa ammattilaista. Vahvalla asiantuntemuksella ja joustavuudella ongelmat ja viivytykset selätetään sujuvasti, ja lopputuloksena on kiittelevä ja tyytyväinen asiakas. – Erinomainen tiimi on vahvuutemme, jolla erotumme kasvavan kilpailun keskeltä.