Tämä-kuva-taittoon!!

Energiatehokkaita ja kestäviä ratkaisuja

Motiva Oy on valtion omistama asiantuntijayritys, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen käyttöön. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen tietoa ja ratkaisuja, joiden pohjalta nämä voivat tehdä energiatehokkaita ja kestäviä valintoja monella alueella. Palveluista mainittakoon julkisten hankintojen neuvontapalvelut, viisaan liikkumisen edistäminen sekä teollisten symbioosien parissa tehtävä työ. – Olemme lähempänä valtiota kuin tyypillinen konsulttiyritys, toimitusjohtaja Jouko Kinnunen kertoo. Parhaillaan Motiva auttaa valtiota seuraavan energiatehokkuussopimusten sopimuskauden neuvotteluissa. – Suomessa toiminta on ainutlaatuista, sillä monessa muussa maassa sama työ perustuu lakeihin ja säädöksiin, Kinnunen kehuu.

Motivalla on toinenkin erottuvuustekijä tyypillisiin asiantuntijayrityksiin. – Koska kaiken tekemisemme perusta on vaikuttavuus koko yhteiskunnan tasolla, meillä on poikkeuksellisen paljon viestinnän ammattilaisia, Kinnunen jatkaa.

Motiva tekee myös paljon asumiseen, remontointiin ja kiinteistöihin liittyvää työtä. – Vaikka asuminen ja kiinteistö tarvitsevat energiaa, tärkeintä on muistaa, että asuminen on turvallista, terveellistä ja viihtyisää. Meiltä saa apua ja vastauksia siihen, millä energialla nämä olosuhteet saavutetaan, Kinnunen kertoo. Joutsen-merkittyjen talojen energiatehokkuus, rakennusvaiheessa käytetyt terveelliset ja ekologiset materiaalit saavat Kinnuselta paljon kiitosta: – Ympäristömerkityt talot ovat uusi aluevaltaus Suomessa, ja niitä on tulossa lisää.