Energiatehokkaita laatukoteja

Nurmijärveläinen perheyritys Merkimo Oy panostaa laadukkaaseen ja energiatehokkaaseen rakentamiseen. – Rakennamme asuntoja, jotka täyttävät reilusti nykyiset energiavaatimukset, toteaa talotekniikkainsinööri Kalle Laine. – Energiatehokkuus on laaja kokonaisuus, mutta suurin merkitys siinä on mielestäni asukkaiden tavassa elää ja kuluttaa. Pyrimme ohjaamaan ihmisten kulutustottumuksia ympäristöystävällisempään suuntaan asentamalla asuntoihimme sekä sähkön, lämmön että käyttöveden kulutusmittarit. Kun ihminen maksaa vain siitä mitä kuluttaa, ei esimerkiksi suihkussa tee enää mieli seistä puolta tuntia, Laine uskoo.

Vuonna 1991 perustetun Merkimo Oy:n pääliiketoiminta muodostuu suoraan kuluttajille markkinoitavien asuntojen rakentamisesta Klaukkalan alueella, minkä lisäksi yritys pyörittää myös pienimuotoista rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraustoimintaa. Merkimo Oy:ssä yhdistyvät sekä talotekninen että rakennusteknillinen osaaminen, sillä Kalle Laineen isä, yrityksen toimitusjohtaja Kimmo Laine on koulutukseltaan rakennusalan diplomi-insinööri.

Laineen mukaan asuntokauppa Klaukkalan seudulla vetää kohtuullisen hyvin. – Myymme itse kaikki rakentamamme kohteet. Koska olemme pieni yritys, pystymme palvelemaan asiakkaitamme joustavasti ja yksilöllisesti. Mikäli asiakas tulee mukaan hankkeeseen jo rakennusvaiheessa, pääsee hän vaikuttamaan aikataulurajojen puitteissa tulevan kotinsa pintamateriaaleihin ja teknisiin asioihin, kuten kodinkoneiden valintaan, Laine lupaa.