Sata-hämeen-rakennuspalvelu_solid_house

Ennakoimalla vältytään suurimmilta remonteilta

Iso osa saneerauksista olisi vältettävissä, jos korjaukset hoidettaisiin ajoissa ammattimiehen toimesta. Ennakoivalla huollolla energiankulutuksetkin saataisiin pienennettyä ja asumisviihtyvyys paranisi samalla. – Huoltoon kannattaa panostaa. Tänä päivänä näkee liian usein huonosti tehtyjä korjaussuunnitelmia ja korjauksia. Kannattaisi ennemmin korjata laadukkaammin ajoissa. Vahingon jo sattuessa korjaaminen on työläämpää ja kalliimpaa, yrittäjä Ari Korhonen korostaa.

Satakunnan alueella parikymmentä vuotta toimineessa Sata-Hämeen rakennuspalvelu Oy:ssä heikko taloudellinen tilanne ei ole juurikaan näkynyt. Töitä on riittänyt, ja vuoden alusta yritys palkkasi riveihinsä uuden toimihenkilön. Tarkoituksena on nyt panostaa palvelun kokonaisvaltaisuuteen sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Korhosen toimintaperiaatteet ovat selkeät: työt tulee tehdä luotettavasti ja laadukkaasti, omaa työtä arvostaen. Korhonen ei lähde mukaan projekteihin, joissa työn jäljellä ja lopputuloksella ei ole väliä. – Kaikki mitä luvataan, se pitää. Meillä työt tehdään kerralla kuntoon, niin hyvin kuin osataan. Kaiken lähtökohta on se, että mitään ei tarvitse lähteä enää korjaamaan, Korhonen sanoo.

Korhonen käy itse mielellään arvioimassa kohteita ja niiden korjaustarpeita. Monesti jo pelkillä pienillä parannuksilla kohde saadaan kuntoon ja suurilta remonteilta vältytään. Korhonen neuvoo kiinnittämään huomiota ennakoivaan huoltoon, jotta ennenaikaisilta täysremonteilta vältyttäisiin. – Kaiken ei tarvitse olla uusinta uutta, mutta mielellään kunnossa.