Euran Satarakennus Oy rakentaa uutta ja korjaa vanhaa kymmenien vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.

Ennakoinnilla isoihin säästöihin

www.euransatarakennus.fi

 

Euran Satarakennus Oy rakentaa uutta ja korjaa vanhaa kymmenien vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Veli-Pekka Ketola kertoo kutsumuksen kuljettaneen rakennusalalle jo 80-luvulla. Uudisrakennuskohteiden lisäksi yritys tekee niin pieniä kuin suuriakin saneeraustöitä asuin-, teollisuus- ja julkisrakennuksiin.

Uutta rakennetaan Euran ja lähikuntien alueella nyt maltillisesti, mutta saneerauskohteissa riittää haasteita. Ketolan mukaan kohteen iän perusteella voidaan melko tarkasti arvioida korjaustarvetta aikatauluineen, mutta jos kiinteistön huoltoa on laiminlyöty pitkään, saattaa edessä olla odottamattomia yllätyksiä. – Suuri osa saneerauskohteista on putkirikon aiheuttamia vesivahinkoja, mutta paljon on myös niin sanottuja tekemättömän työn kohteita: korjaustarve on saattanut olla tiedossa pitkään, mutta kustannussyistä remonttia on pitkitetty. Lopputuloksena on entistä työläämpi ja kalliimpi remontti, hän toteaa.

Ennakoinnilla ja suunnitelmallisuudella voidaan Ketolan mukaan säästää suuriakin summia. – Talon käsikirja olisi hyvä olla olemassa. Korjausaikataulun valmistelu vie aikaa, mutta sen avulla voidaan välttyä monelta murheelta ja työlle ehditään tilata tekijä ajoissa, hän vinkkaa. – Autokin huolletaan tietyn kilometrimäärän täytyttyä. Samalla tavoin olisi huolehdittava kiinteistöstä.

Uutta rakentaessa Euran Satarakennus hoitaa urakan alusta loppuun suunnittelusta alkaen. Ketola paljastaa tulevaisuuteen kuuluvan suurempiakin projekteja. – Suunnitteilla on rivitalohanke, jolle tonttiakin on katsottu jo valmiiksi. Uutta rakennetaan nyt vähän, mutta vuokra-asunnoista on pulaa. Olemme aina valmiina uusille, mielenkiintoisille haasteille.