Ensiluokkaista paloturvallisuutta

Ensiasunnonostajien kuullaan usein murehtivan mahdollisen ostokohteen putkiremonttia. Toteutettu tai muutaman vuoden sisällä toteutettava linjasaneeraus vaikuttaa usein hyvinkin vahvasti ostopäätökseen. Harvemmin kuitenkin välitetään talon paloturvallisuuden tasosta. Oletko sinä pohtinut sitä?

palokatkoPalokatkolla tarkoitetaan palo-osaston välisten aukkojen tai talotekniikkaläpivientien tiivistämistä, jolla tulen ja savukaasujen leviäminen läpivientiaukkojen kautta pyritään estämään tulipalon sattuessa. Talo on rakennusmääräysten mukaisesti jaettava palo-osastoihin. Kerrostalossa jokainen huoneisto on oma palo-osastonsa, ja ammattimaisella palokatkolla voidaan turvata rakennuksesta poistuminen, suojata naapuria, helpottaa sammutustyötä ja rajoittaa omaisuusvahinkoja.

Turun Seudun Palokatko Oy tekee palokatko- ja palosuojaustöitä luodakseen parhaan mahdollisen paloturvallisuuden rakennuksille ja niissä oleville ihmisille. Yritys työllistää ammattiosaajia ympäri Suomea, joiden asianmukainen koulutus ja erikoisluvat mahdollistavat paloturvallisuustöiden parhaan mahdollisen toteutuksen.

Putkiremontti tärkeämpi kuin paloturvallisuus?

palokatko2Palo-osastoinnin lisäksi palosuojaus tehostaa rakennuksen paloturvallisuutta. – Suojaamme kiinteistön rakenteita, eli betoni- ja teräspalkkeja erinäisillä palosuojalevityksillä ja -maalauksilla. Niiden on määrä hidastaa tai estää kantavien rakenteiden romahtamisen, toimitusjohtaja Mika Lemberg kertoo. Vanhojen talojen asukkaat eivät Lembergin mukaan kiinnitä erityistä huomiota paloturvallisuuteen, mikä hänen mielestä on kummallista. – Vanhojen talojen paloturvallisuuden laita ei välttämättä ole tarpeeksi hyvä, mutta harva välittää siitä tai tulee edes ajatelleeksi kysyä. Heille tärkein kysymys liittyy lähes aina putkiremonttiin.

Turun Seudun Palokatkon vankkaan ammattitaitoon sekä kokemukseen luottavat mm. Suomen johtavat rakennusliikkeet sekä LVI- että sähköurakointiliikkeet. – Meillä on osaava porukka ja pidämme aina aikataulusta kiinni. Esimerkiksi palosuojamaalaus vaatii tarkat luvat, ja on tärkeää että tekijöillä on nämä asiat kunnossa. Me teemme asiat oikein ja meihin voi luottaa. Paloturvallisuuden kanssa kannattaa olla hyvin tarkka, sillä se on erittäin tärkeä asia.