Graafinen betoni on suomalainen innovaatio ja sisustusarkkitehti Samuli Naamangan keksintö.

Graafinen betoni on rakentamisen ja sisustamisen uusi musta

Graafinen betoni on pintakäsittelymenetelmä, jossa betonielementin pintaan saadaan pysyvä, tarkka betonikuviointi tai kuva. Tämä tarjoaa uuden ja mielenkiintoisen vaihtoehdon betonijulkisivuihin sekä myös sisustukseen. Kuviota löytyy valmiina mallistoista ja niistä voi myös muokata tai jopa suunnitella täysin oman uniikin kuvion. Graafisen betonin käyttömahdollisuudet ovat miltei rajattomat.

Graafinen betoni syntyy, kun betonielementtien valmistuksessa käytetään graafista kalvoa. Haluttu kuva tai kuvio tulostetaan kalvolle pintahidastinaineella, jonka jälkeen kalvon päälle valetaan betonia. Kuva tai kuvio paljastuu, kun pintahidastinaine pestään pois.

Graafinen betoni on myös kustannustehokas, koska pinta on valmis sellaisenaan, ilman pintaverhoilua. Lisäksi graafinen kalvo on täysin kierrätettävä.

Betonikuvioinnilla voidaan luoda viihtyisämpää asuinympäristöä ja kunnioittaa esimerkiksi asuinalueen historiaa uudella mielenkiintoisella tavalla. Toimitilojen sisustuksessa graafista betonia voidaan käyttää esimerkiksi luomalla tilojen pintoihin uniikki kuvio uudella tavalla.

Graafinen betoni on suomalainen innovaatio. Se on sisustusarkkitehti Samuli Naamangan keksintö. Kehitystyön inspiraationa oli luoda todellinen teollisuustuote laajoja pintoja varten sekä työväline, jonka avulla arkkitehdit voisivat toteuttaa visuaalista luovuutta. Tekniikka patentoitiin vuonna 2002 ja Graphic Concrete syntyi. Lisätietoja graafisesta betonista löytyy: www.graphicconcrete.com

(lähde: Graphic Concrete)