Citykaivuu_solid_house__interpol_300_CMYK

Haasteellisen alan ammattilaiset

Kuten yrityksen nimikin kertoo, urakoi Citykaivuu Oy etenkin keskusta-alueen kaivuutöiden parissa. Projekteihin lukeutuu mm. sähkö- ja televerkon rakennusta sekä pohjaviemäreiden ja salaojien saneerauksia, joten asiakaskunnan pääpaino on kunnissa ja julkisissa toimijoissa. Yksi tärkeimmistä asiakkaista lienee Turku Energia, jonka kanssa Citykaivuu on tehnyt sopimuksen kaapelointitöiden urakoinnista.

Harva tulee ehkä ajatelleeksi, kuinka paljon taustatoimia vaaditaan ennen varsinaisia kaivuutöitä. Jokaiseen kohteeseen yrityksen tulee hankkia kaupungilta kaivuuluvat ja kaapelikartat, mutta jo sitäkin aiemmin työn tilaajalta täytyy löytyä asiaan kuuluvat sijoitusluvat ja suunnitelmat. – Vaikka itse kaivaminen ei vuosien saatossa olekaan juuri muuttunut, on kaikenlainen byrokratia sen sijaan lisääntynyt, miettii yrittäjä Pasi Lundgren.

Tiukentuneiden säädösten ohella alan tekee haastavaksi kova kilpailutilanne, mutta myös työ itse. Maan alle mentäessä kun ei voi koskaan tietää, millaisia yllätyksiä siellä tulee vastaan. Taustatyöt tulevat siis myös tarpeeseen, sillä pelkästään uusien kaapeleiden sovittaminen vanhojen sekaan vaatii usein tarkkaa suunnittelua. Etenkin keskusta-alueella myös liikenteenohjaus työn aikana tuo mukanaan omat haasteensa.

Tällä hetkellä Citykaivuun palkkalistoilla on 15 työntekijää, mutta kesäaikoina luku yleensä kasvaa töidenkin lisääntyessä. Toisin kuin usein luullaan, kaivaa voidaan myös talvella, silloin avuksi tosin tarvitaan erityisiä sulatuslaitteita.