Kempele18

Helposti lähestyttävä kattoammattilainen

ICOPAL_190x57

www.icopal.fi

 

Oli kyseessä sitten suuri tai pieni projekti, katto-ongelmissa kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen. Ympäri Suomen toimiva kattoammattilainen huoltaa ja urakoi mielellään pienempiäkin kohteita.

Tanskalaiseen Icopal-konserniin kuuluva Icopal Katto Oy on valtakunnallinen kattourakointiin erikoistunut yritys, jonka toiminta jakaantuu karkeasti kahteen osaan: varsinaiseen urakointiin ja huoltopalveluihin. Yrityksen referenssilistalta löytyy mm. Helsingin musiikkitalo, Eduskuntatalo ja mieleen hyvin jäänyt Kampin pihakansi. – Sen käyttöiäksi oli laskettu 200 vuotta. Teimme siis tarpeeksi jämerät eristeet, nauravat aluepäällikkö Mika Karsikas ja huoltopalveluiden myyntipäällikkö Harri Kuhanen. Tällä hetkellä yritys urakoi mm. Kalasatamassa.

Turvallisuus tulee ensin

Icopal Katto haluaa olla turvallisuuden suhteen suunnannäyttäjänä omalla alallaan. Koska ala on vaativa ja kaikki mahdolliset vaaratekijät ovat olemassa, turvallisuuteen on korostetusti keskitytty jo aivan konsernitasolla. Päämääränä on ylläpitää ja parantaa henkilöstön turvallisuutta työmailla. – Me olemme tässä Espoossa harvinainen rakennusliike, sillä meillä on tällä hetkellä nolla tapaturmaa-taajuus! Olemme mukana myös Nolla tapaturmaa vuonna 2020-hankkeessa, Karsikas ja Kuhanen kertovat.

Yritys käyttää lisäksi tiedonvälittämiseen viimeisintä teknologiaa olevia välineitä ja mobiiliversioita. Niin talon sisäinen tieto kuin informaatio asiakkaidenkin kanssa kulkee digitaalisesti. Samoin myös viikoittaiset työturvallisuuskatselmukset tehdään digitaalisten järjestelmien kautta.

Jätä katto-ongelmat ammattilaiselle

Icopal Katon kokeneet työntekijät hoitavat ammattitaidolla kaikenlaisten kattojen huollot vuodenajasta riippumatta. Yritys saa monesti yhteydenottoja vasta siinä vaiheessa, kun katon kanssa alkaa olla todellisia ongelmia. – Olemme nähneet karmiviakin juttuja! Oireita, kuten katon vuotoa, ei kannatta alkaa odottaa, Karsikas ja Kuhanen ohjeistavat. Jo 15–20-vuoden ikäiselle katolle tulisi tehdä kuntotarkastus. – Kattoa tulisi huoltaa vähintään kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. Pelkkä tarkastus sekä kaivojen ja rännien putsaaminen riittävät. Oikein huollettu katto näkyy aina kiinteistön arvossa, Karsikas ja Kuhanen muistuttavat. Kiinteistönomistajien kanssa yritys tekee säännöllisiä huoltosopimuksia.

Vaikka yritys tunnetaankin suurista ja vaativista kohteistaan, urakoi se paljon myös pienempiä kohteita, kuten omakotitaloja ja kouluja. – Emme kieltäydy mistään hommasta, teemme mielellämme myös pieniä kohteita! Olipa katon kanssa minkälainen ongelma tahansa, meihin voi ottaa yhteyttä. Jos ei muuta, niin neuvoja ja ohjeita annamme ainakin, Karsikas ja Kuhanen lupaavat.