MML_GROUP_solidhouse_300_CMYK

Helpotusta projektipäälliköiden työhön

Asiakas saa saman oven takaa sekä henkilöstövuokrauspalvelut että projektissa tarvitsemansa työkalut hyödyntäessään vahvaa yhteistyötä tekevien turkulaisyritysten Tools & Doers -konseptia.

MML-Group Oy on toimitusjohtajansa Henri Memosen opiskeluaikoinaan perustama yritys, jonka toiminta keskittyi aluksi opiskelijatyövoiman henkilöstövuokraukseen. Ajan saatossa yritys kasvoi ja vuonna 2011 sen toimintaan liittyi täysipäiväisesti myös Tuomas Lehtovaara, joka oli kylläkin ollut mukana alusta alkaen sekä perustajana että konsulttina. Yrityksen laajennuttua sittemmin henkilöstövuokrauksen ohella myös työkalujen maahantuontiin, myyntiin ja vuokraukseen, oli seuraava askel pohtia, millaisella paketilla toimintaa olisi tehokkainta jatkaa. Kun Teppo Lehtovaara samoihin aikoihin perusti henkilöstövuokrausyritys GroupPro Oy:n, alkoivat firmat suunnitella yhteistyökuviota, jonka avulla jokainen pystyisi keskittymään täysillä omaan osaamiseensa.

Toiminnan perusajatus pysyi samana. Yhden luukun takaa asiakas saa työmaalleen sekä osaavan henkilöstön että työkalut. – Meillä on yli 90 päämiestä työkalupuolella, joten pystymme palvelemaan laajasti eri aloja – rakentamista, infraa, silta-, sähkö-, tele- ja ICT-puolta, Memonen kertoo. Valikoimista löytyy niin käsityökaluja kuin isompia työryhmätyökalujakin, joita kaikkia MML-Group Oy myös vuokraa asiakkailleen.

Uudenlainen tapa toimia

MML-Group Oy:n kokonaisvaltainen tapa toimia on alalla vielä poikkeuksellinen. Memonen kuitenkin uskoo, että heidän tarjoamansa konsepti on sitä, mitä rakennusmaailma nyt haluaa. – Olen itsekin ollut mukana projektirakentamisessa infrapuolella ja hoitanut siellä työmaapäällikön tehtäviä, joten tiedän, millainen ruljanssi projekti kaikkine rönsyineen on. Olemmekin lähestyneet asiaa projektipäällikön näkökulmasta ja pyrimme helpottamaan hänen arkeaan, toimitusjohtaja kertoo.

Projektipäällikön vastuulla on lähestulkoon kaikki aina henkilöstöhallinnollisista asioista työkalujen ja materiaalien hankintaan. Kun GroupPro Oy hoitaa henkilöstöpuolen ja MML-Group Oy tarvittavat työkalut ja -koneet, voi projektipäällikkö keskittyä itse työmaan läpivientiin, ei pienten taustakomponenttien pohtimiseen. – Jos esimerkiksi kone hajoaa, niin apu löytyy yhden puhelinsoiton takaa. Sama koskee henkilöstöä; jos joku työntekijöistä joutuu jäämään sairaslomalle, meiltä tulee heti uusi tilalle, selventävät Memonen ja Tuomas Lehtovaara.

Valmiita tai räätälöityjä paketteja

Vuosien kokemuksen myötä yrityksellä on tarjota asiakkaalle valmiita paketteja nopeallakin aikataululla. – Perehdymme jokaiseen projektiin tapauskohtaisesti, mutta tarkoin valmistellut pohjat helpottavat lopullisen paketin räätälöintiä projektikohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaiseksi, Tuomas Lehtovaara kertoo.

Rakennusalalla aikataulut ovat tiukat, joten yritykset ovat tottuneet reagoimaan muuttuviin tarpeisiin nopeasti. Memonen kuitenkin toivoo, että he pääsisivät nykyistä enemmän mukaan jo projektin laskentavaiheessa. – Mitä aiemmin meidät otetaan mukaan palettiin, sitä paremman loppupalvelun me pystymme tuottamaan. Kyseessä on siis myös asiakkaan etu, toimitusjohtaja tiivistää.

Hyvä vaihtoehto myös työntekijälle

Monet asiakkaat tuntevat vuokraamansa työntekijät jo hyvin ja saattavatkin kysyä heitä jopa nimellä. – Miehemme ovat monelle yritykselle melkein kuin omia työntekijöitä, joku toinen vain hoitaa henkilöstöhallinnon heidän puolestaan, Teppo Lehtovaara kertoo.

Vuokrafirman palkkalistoilla työskenteleminen on hyvä vaihtoehto myös monelle työntekijälle, etenkin kausivaihtelusta kärsivällä rakennusalalla. – Henkilöstöpalveluyritykset mahdollistavat pidempiä työsuhteita. Vaikka työmaat vaihtuvat, pysymme koko ajan työntekijän palkanmaksajina, Tuomas Lehtovaara perustelee. – Oma ammattiosaaminen pitää olla oikeassa käytössä. Ei ole mitään järkeä, että taitava asentaja joutuu markkinoimaan itseään, kun me voimme tehdä sen hänen puolestaan. Me palkkaamme porukkaa ja keskitymme mahdollistamaan kaikille paremman ja tehokkaamman työnteon, Memonen lisää.