HAPI-Keittiöt

Helppokäyttöisyys viehättää keittiöissä

Kankaanpääläinen HAPI-Keittiöt Oy on suunnitellut ja valmistanut kiintokalusteita vuodesta 1989 lähtien. Keittiöasiantuntija tietää, että keittiö on ajanut sosiaalisena tilana jo olohuoneen ohi.

Vaikka nimi onkin HAPI-Keittiöt, tarjoaa yritys asiakkailleen kiintokalusteet kodin kaikkiin tiloihin suunnittelusta asennukseen. Yritys valmistaa kiintokalusteita pääosin yksityismarkkinoille, mutta kalusteita toimitetaan myös yrityksille ja julkisiin tiloihin. Toimitusjohtaja Sami Salo kertoo, että keittiöissä suomalaisia viehättävät hillittyjen värien lisäksi yksinkertaiset asiat.

– Selkeät linjat ja suorat ja helposti puhdistettavat pinnat ovat suomalaisten mieleen. Julkisella puolella sen sijaan panostetaan voimakkaihin tehosteväreihin, ja siellä pintojen kestävyysvaatimukset ovat luonnollisesti kovemmat.

HAPI-Keittiöt valmistaa kalusteet aina asiakaslähtöisesti. Suunnittelussa asiakkaalle painotetaan keittiön toimivuutta unohtamatta kuitenkaan visuaalisia toiveita. Keittiössä hoidetaan askareita jopa 4-5 kertaa päivässä, joten suunnittelussa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kodinkoneiden paikkoihin ja kaapistojen mekanismeihin. Tänä päivänä yhä useammin keittiö toimii myös vieraiden kestitsemispaikkana ja seurustelutilana olohuoneen sijaan.

HAPI-Keittiöt tekee keittiön suunnittelutyön alusta loppuun saakka tietokonepohjaisesti. Tietokonesuunnittelun tarjoamat mahdollisuudet ja visuaalisuus auttaa asiakkaan lisäksi myös suunnittelijaa hahmottamaan tilan paremmin.

– Tietokonesuunnittelulla saadaan melko realistinen kuva siitä, millainen keittiöstä tulee väreineen päivineen. Jos asiakkaalla on tietty tapetti valittuna, me suunnittelemme tietokoneella, mihin suuntaan se keittiössä asetettaisiin. Huomioimme myös paremmin, minne auringonvalo osuu tilassa, Salo avaa.