Huimaa kasvua ja tyytyväisiä asiakkaita

www.maanrakennussaaka.fi

 

Kova työ ja innostunut asenne palkitaan, se tiedetään myös maanrakennusliike Saaka Oy:ssä.

Uudellamaalla operoiva maanrakennusliike Saaka Oy on kasvanut ja kehittynyt huimaa vauhtia kolmen toimintavuotensa aikana. – Olemme tehneet kovasti töitä ja pitkiä päiviä. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja suositelleet meitä eteenpäin, joten nyt meillä on ollut jopa 30–40 työmaata kesässä, kertoo Sami Koivuvuori, joka omistaa Saaka Oy:n yhdessä veljensä Antti Koivuvuoren kanssa.

Myös Koivuvuorten isä on toiminut maanrakennus- ja kuljetusliikkeen johtajana 1990-luvun alusta lähtien, joten into alaan on tullut melkeinpä verenperintönä. – Suoritin rakennusalan tutkinnon, mutta en halunnut olla vieraalla töissä. Maanrakennus on itselle se omin juttu ja koneiden kanssa on mielenkiintoista puuhata, vaikka tätä nykyä aikani meneekin välillä enemmän toimistossa kuin työmaalla, Sami Koivuvuori kertoo.

Tekijät kasvun takana

Kaikki eivät aluksi uskoneet nuoren yrittäjän onnistumisen mahdollisuuksiin, mutta kova työ kumosi viimein epäilijöiden ennakkoluulot. – Pystymme jo hyvin kilpailemaan isompienkin yritysten kanssa, tarvitsemme vain lisää näkyvyyttä nimellemme, jotta saisimme myös astetta suuremmat rakennusliikkeet mukaan tarjouspyyntöihin, Koivuvuori sanoo.

Talvi on yleensä maanrakennusliikkeen painajainen, mutta Saaka Oy:lle töiden jatkuvuuden takaavat Porvoon kaupungin ja Destian kanssa tehdyt lumityösopimukset. – Vuodesta pitäisi tulla hyvä, sillä syksyllä aloitamme myös yhden 1,5 vuotta kestävän ison urakan, Koivuvuori kertoo. Kovassa kilpailussa auttaa myös kohtuullinen hintataso ja palveluiden monipuolisuus. – Saman katon alta löytyvät maanrakennuksen ohella niin sorankuljetukset, asfaltoinnit kuin vihertyötkin. Kaikki tämä osaaminen on vaatinut aikamoisen taustatyön, mutta nyt konsepti on toimiva ja asiakkaat arvostavat sitä, kun sama yritys pystyy hoitamaan urakan mahdollisimman pitkälle.

Kommunikointi on tärkeää

Paras hinta-laatusuhde on tänä päivänä se tekijä, joka painaa tilaajan vaakakupissa kuitenkin eniten. – Työmaan on onnistuttava kerralla, eikä virheitä saa tehdä, Koivuvuori tietää. – Uskon että olemme tehneet työmme hyvin, sillä niin paljon olemme saaneet positiivista palautetta. Alkuvuosina jouduimme tekemään muutaman korjaustyön, mutta kun hoidimme nekin asiallisesti ja ammattimaisesti, oli asiakas silti tyytyväinen ja suositteli meitä myös eteenpäin.

Monet kaivinkoneet toimivat nykyään jo 3D-ohjausjärjestelmän turvin, joten laadun sijaan lähes ainoaksi kompastuskiveksi voikin muodostua enää aikataulut. – Yhteydenkulku ja kommunikointi on tärkeää, jotta työmaat saadaan aikataulutettua oikein. Asiakkailla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta rakennustöistä, joten pyrimme neuvomaan heitä oikeiden ratkaisujen tekemisessä ja kertomaan aina etukäteen, millaisia maanrakennustöitä kohde vaatii, Koivuvuori sanoo.

Tyytyväiset asiakkaat ovat paras palkkio

Kovassa nosteessa olevan Saaka Oy:n tavoitteet ovat korkealla. – Olisi hienoa, jos saisimme tuplattua liikevaihtomme. Mitään suuryhtiötä emme kuitenkaan halua rakentaa, vaan noin 10–15 henkilöä työllistävä firma riittäisi. Sellainen pysyy vielä hyvin omissa näpeissä, Koivuvuori pohtii.

Tavoitteet voidaan hyvinkin saavuttaa, sillä kulunut vuosi on ollut Saaka Oy:lle jälleen selvästi edellistä vuotta parempi. – Esimerkiksi Helsingissä on nyt paljon hankkeita vireillä, mikä tuo lisää töitä myös maanrakentajille, Koivuvuori sanoo.

Yrityksen pyörittäminen ja kasvattaminen on vaatinut ja vaatii edelleen kovaa työtä, mutta toisaalta myös palkitsee. – Kun näkee työn lopputuloksen ja kuulee asiakkaiden kehut, antaa se voimaa jatkaa eteenpäin. Tykkään tehdä tällaisia hommia ja silloin ei niin haittaa, vaikka illat ja viikonloputkin välillä venyisivät töiden parissa, Koivuvuori hymyilee.