Turkulainen Pipesol Oy tarjoaa ratkaisuja putki- ja viemärisaneerauksiin.

Huipputekniikasta helpotusta putkiremonttiin

www.pipesol.fi

 

 

 

Koko maailman mittakaavassa suomalaiset kuuluvat sukituksen kärkimaihin. Kotimaiset huipputekniikkaa hyödyntävät tuotteet parantavat työn tehokkuutta, laatua ja Suomen mainetta entisestään.

Turkulainen Pipesol Oy tarjoaa ratkaisuja putki- ja viemärisaneerauksiin. Yritys tuo maahan sukitustarvikkeita ja -laitteita sekä kehittää niitä itse. Huipputeknologiaa hyödyntävien laitteiden kehitykseen panostetaan kahden miehen asiantuntijayrityksessä isosti.

Langaton kamerajärjestelmä säästää tunteja

Langaton kameraratkaisu on yksi Esa Hoffrenin ja Pekka Rautilan kehittämistä tuotteista, jolla helpotetaan urakoitsijoiden työtä. – Asennusvaiheessa viemäriin lasketaan kamera, jonka keräämää tietoa useampi työntekijä tarvitsee. Yksi työmiehistä saattaa olla katolla, toinen kylpyhuoneessa. Tähän asti tieto on kulkenut ikkunoista huutamalla tai radiopuhelimella. Langattoman järjestelmän avulla kameran kuva voidaan jakaa kaikille samaan aikaan, Rautila pohjustaa.

Kuva voidaan jakaa myös projektipäällikölle tai valvojalle, joka saattaa olla kiinni toisella työmaalla satojen kilometrien päässä. – Ei ole toivottavaa, että työt seisovat tunteja vain, koska valvoja ei juuri sillä hetkellä ehdi työmaalle. Vastaaviin ongelmiin haluamme tuoda tuotteillamme ratkaisun, sanoo Rautila. – Langattoman yhteyden avulla kuvamateriaali saadaan ajettua suoraan pilvipalveluun, missä se pysyy tallessa myöhempää tarkastelua varten, Hoffren täydentää.

Automaattinen kosteusvalvonta tuo turvaa

Toinen Pipesolin kehittämä hi-tech-tuote on anturoitu sukitusjärjestelmä, joka mahdollistaa uudenlaisen laadunvarmistuksen sukituksessa. Laite tuo kosteusmittausmahdollisuuden avuksi sukitukseen. – Sukkaan asennettava kosteusmittausanturi jää uuden ja vanhan putken väliin ja pysyy siellä toimintakuntoisena kymmeniä vuosia, Hoffren esittelee. – Tällä tavoin pystytään tarkkailemaan kosteuslukemia vielä vuosienkin päästä.

RFID-tekniikkaa eli radiotaajuista etätunnistusmenetelmää hyödyntävää anturia voidaan käyttää myös muualla. Kylpyhuoneremontin yhteydessä se on helppo ja nopea asentaa eristeiden alle. Pieni vaiva tuo varmuuden kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Huipputekniikka ei korvaa ammattitaitoa

Pipesol haluaa karistaa ennakkoluulot pysyvästi. – Perinteinen, vanha tapa ei välttämättä ole paras. Sukitus tuo paljon etuja: putkiremontin tieltä ei tarvitse muuttaa, melua ja pölyä ei synny eikä rakenteita tarvitse rikkoa. Näin ollen myöskään kalliille asbestipurulle tai pintaremontille ei ole tarvetta, Rautila luettelee.

Huipputeknisten tuotteiden ohessa Pipesolin valikoimaan kuuluvat sukituksessa käytettävät perusmateriaalit, eli sukat ja hartsit asennuslaitteineen sekä haarapalat asennustarvikkeineen. Laadukkaat materiaalit ja välineet varmistavat tasokkaan työn jäljen. – Tärkein lenkki lopputuloksen kannalta on tietenkin ammattitaitoinen urakoitsija. Laadukkaat materiaalit yhdessä osaavan urakoitsijan kanssa takaavat parhaan lopputuloksen.